Hlavní obsah

Liberec čeká důležitý souboj na Dukle. Ligovou pauzu jsme uvítali, přiznává Hroššo

Liberec

Letošní ročník fotbalové Gambrinus ligy má na programu závěrečná dvě kola a k týmům, které v nich mají pořád o co hrát, patří i Liberec. K potvrzení čtvrté příčky v tabulce, jež zajišťuje účast v předkole Evropské ligy, stačí Slovanu získat čtyři body bez ohledu na výsledky momentálně pátých Teplic. S vědomím velké důležitosti přistupuje k finiši sezóny i brankář podještědského celku Lukáš Hroššo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Lukáš Hroššo.

Článek

Na podzim jste v Evropské lize dokázali dvakrát remizovat se Sevillou. Co říkáte na fakt, že FC Sevilla nakonec triumfovala v Evropské lize?

V tomto světle nabývají velmi vysokou hodnotu naše výsledky se slavným týmem, s nímž jsme v pohárovém dvojzápase ani jednou neprohráli. Byť to bylo v základní skupině a protivník pod dojmem postupu do další fáze zřejmě nenastoupil v nejsilnějším složení, pořád je to pro Liberec i český fotbal pěkná statistika. Dokázali jsme se proti favoritovi zkoncentrovat a vážím si toho, že jsem zápasy zažil přímo na hřišti.

Místo vzpomínek je ale libereckou prioritou nejspíš nynější dění v lize. Jak se vám ve srovnání s podzimem chytá za poněkud pozměněnou obranou?

Hodně se píše o tom, že nám chybějí důležití hráči. Ale snažíme se vystupovat jako jednolitý tým s cílem absence nahradit. Dovedeme zabojovat i bez dřívějších opor, hlavně doma jsme docela silní. Z branky poznávám, že výkonnostně nahoru jde pravý bek Coufal a doufám, že mu to vydrží. Na stoperu minule úspěšně zaskočil mladý Pokorný, jenž měl za sebou jen pár startů na levé straně obrany. To jsou pozitiva.

Liga má od předešlého kola čtrnáctidenní přestávku až do 25. května. Přišla vám pauza vhod, nebo byste raději hráli v pravidelném rytmu?

Co se týče Liberce, určitě je to pro nás výhoda. Měli jsme řadu zraněných a přestávku využívají marodi a hráči se šrámy, aby se dali postupně dohromady. Chystáme se už na nedělní zápas na půdě pražské Dukly. Výhra by nesmírně posílila naše naděje na pohárovou Evropu. Ale současně víme, že venku se nám na jaře zatím výsledkově příliš nedařilo. Takže čekáme těžké utkání.

A myslíte už na poslední zápas sezóny s Olomoucí?

Nejprve chceme zvládnout nejbližší duel v Praze, pak se můžeme bavit o Olomouci. Přál bych si, aby to dobře dopadlo. A pak bychom se mohli před domácími fanoušky radovat z úspěšného umístění.

Který tým skončí v Gambrinus lize na 4. příčce a zahraje si tak v příští sezóně v předkole Evropské ligy?
Liberec
70,4 %
Teplice
22 %
Slovácko
7,6 %
Celkem hlasovalo 510 čtenářů.

Reklama

Související témata: