Hlavní obsah

Začal soud s manažerem Příbrami Rogozem obžalovaným z korupce

Příbram

Výslechy svědků včetně šéfa českobudějovického klubu Karla Poborského začalo v Příbrami hlavní líčení soudu s manažerem příbramského fotbalového klubu Romanem Rogozem, který je obžalován z pokusu o podplacení hráče Českých Budějovic. Funkcionáři hrozí až dva roky vězení nebo peněžitý trest. Soud byl odročen na červenec. Rozsudek by mohl padnout už při příštím hlavním líčení, řekl dnes ČTK soudce Miloslav Boudník.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační snímek bankovek

Článek

Rogoz se u soudu omluvil a na líčení nepřišel. Vypovídat odmítl fotbalista Michal Klesa, kterého se údajně někdo pokusil kontaktovat kvůli ovlivnění výsledku. "Svědek Klesa odepřel výpověď, přestože k tomu nemá zákonný důvod, takže bude předvolán na příští hlavní líčení," uvedl soudce. Při líčení byla také přečtena většina listinných důkazů.

Na příštím hlavním líčení budou vyslechnuti další svědci, kteří mají osvětlit okolnosti Klesova odchodu z Příbrami v roce 2011, po kterém se stal hráčem Českých Budějovic. Podle Boudníka se bude ověřovat fotbalistova věrohodnost.

Pokud by na příští líčení přišli všichni svědci, mohlo by rozhodnutí padnout už v červenci. "Nepředpokládám, že budou další důkazní návrhy, ale nemohu to vyloučit," dodal Boudník.

V kauze jde o nabídku úplatku ve výši 50 000 korun za ovlivnění prvoligového utkání mezi týmy Českých Budějovic a Příbrami loni v dubnu ve prospěch hostů. Příbram zápas vyhrála 1:0 a Poborský tehdy uvedl, že se jeho hráče pokusil někdo ovlivnit. Šéf příbramského klubu Jaroslav Starka to odmítl. Policii předala případ disciplinární komise FAČR.

Hlavní líčení se mělo konat už minulý rok v prosinci, ale bylo odloženo kvůli námitce podjatosti vznesené státním zástupcem vůči rozhodujícímu soudci. V námitce se jednalo o to, že soudce má dvanáctiletého syna, který hostuje v příbramském fotbalovém klubu. "Mládež a A tým jsou dva rozdílné subjekty a podjatý se tedy necítím," řekl soudce, jehož stanovisko potvrdilo i rozhodnutí krajského soudu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články