Hlavní obsah

Sparta získala dalšího brankáře, z Turecka se vrací její odchovanec Bičík

Aktualizováno

Fotbalový brankář David Bičík se stal novou posilou mistrovské Sparty Praha. Zkušený třiatřicetiletý gólman podepsal na Letné dvouletý kontrakt a v nadcházející sezóně by měl vytvořit novou brankářskou dvojici s Markem Štěchem, kterého vedení Sparty přivedlo jako náhradu za Tomáše Vaclíka, který odchází na své první zahraniční angažmá do Basileje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář David Bičík ještě v dresu Liberce.

Článek

Bývalý gólman Liberce přichází z tureckého klubu Karsiyaka. "David je kvalitní a zkušený brankář, navíc sparťan. Jsme přesvědčeni, že i díky jeho angažování jsme na situaci po odchodu Tomáše Vaclíka dobře připraveni," řekl člen představenstva AC Sparta Praha Jakub Otava.

Třiatřicetiletý Bičík je sparťanským odchovancem, kromě letenského týmu však hrál i za Slovan Liberec, kde před dvěma lety vybojoval mistrovský titul. Prvenství v lize slavil i na Slovensku v dresu Slovanu Bratislava. Poslední rok a půl působil v tureckém druholigovém SK Karsiyaka.

"Jsem nadšený, protože se domů vracím po nějakých šesti, sedmi letech. Ve Spartě jsem byl od šesti let a odcházel jsem jako šestadvacetiletý, takže pocity po návratu jsou teď úžasné," prohlásil Bičík.

Zkušený gólman se těší i na svého nového kolegu Marka Štecha. "Popravdě ho tak moc neznám, vím o něm informace hlavně z novin. Je ale super, že je to také sparťanský odchovanec. Navíc to, že je dobrý gólman, už ukázal tím, že chytal druhou nejvyšší anglickou soutěž a dostal se i do reprezentace. Takže kdo ví, možná se od něj ještě něco na stará kolena přiučím," usmál se Bičík, který by měl plnil roli dvojky po Marku Čechovi. Tomu v létě končí na Letné smlouva.

Reklama

Související témata: