Hlavní obsah

FANTASY: Zelenka věří v záchranu Olomouce!

Luděk Zelenka

Předposlední kolo Gambrinus ligy už řeší zbývající dvě tajenky. Sestupová místa a tým, který obsadí 4.místo a doprovodí tak Plzeň a Boleslav do předkola Evropské ligy. I proto se očekávají určitá překvapení a týmy, které už „o nic nehrají“ budou zkoušet hráče, kteří během dlouhé sezóny nedostali tolik prostoru.

Kapitánem týmuzvolil Zelenka Harbu

Článek

"V první řadě věřím Olomouci, která je kousek nad propastí a v přímém souboji o záchranu vyzve Znojmo. Sezónu má teda strašidelnou, ale pořád mi nějak do sestupového pásma nesedí. Minule na Spartě dostali s přehledem búra, i přesto byl jejich nejlepším hráčem brankář Zlámal. Doma je podrží ještě víc a udrží nulu. Protože Sigma taky musí ukázat něco dopředu, volil jsem i dva její ofenzivní hráče, Housku a Navrátila. Vzhledem k mizerné potenci oba hráči nějak výrazně v minulých kolech nezářili, jejich nominace vznikla na základě odhadu a intuice. Trenér Minář určitě sestavou ještě zamíchá, ale snad moji borci důvěru dostanou a nezklamou.

Tahouny Jihlavy Harba s Masopustem

Podobné šance na vítězství dávám i Jihlavě. Sice už je zachráněná, ale možná jejím hráčům pomůže uvolněnější atmosféra zápasu proti Příbrami, která si nejvyšší soutěž velmi pravděpodobně zahraje i v příštím roce. Tahouny domácích po celou sezónu bylo duo Harba, Masopust a i v předposledním kole dávám oběma šanci se ukázat a zvednout náladu trenéru Radovi po neúspěšném zápase v Ostravě.

Plzeň se s vlastními fanoušku loučí zápasem s Brnem, které je už taky v klidu, a proto čekám otevřený duel. Bude padat hodně gólů a myslím, že domácí výrazně zvítězí a vrátí tak Zbrojovce prohru na vlastním stadiónu z předminulé sezóny. Obránce Řezník se zázračně trefil už v poháru se Spartou a dlouho to vypadalo, že to bude trefa vítězná. Nakonec vítěznou trofej zvedali nad hlavu borci z Letné a Viktoria si na zisk českého poháru bude muset počkat. I proto má do konce sezóny motivaci a rozlučku se Štruncovými sady rozhodně nevypustí. Proto jsem do sestavy zařadil i kapitána Horvátha, který se úspěšně drží v sestavě a je stále platným hráčem, který je u všeho podstatného. Dá gól z penalty. Standa Tecl je pro Uhrina útočníkem číslo jedna a jeho důvěru splácí góly. Z Brnem to bude jeho zápas.

V Boleslavi čekám otevřený duel s mnoha šancemi

Mistr a čerstvý držitel poháru Sparta zajíždí do Boleslavi, která už nemůže nahoru ani dolů a i tohle bude super zápas, otevřený, bez taktických uzlů. Letenští jsou v laufu a stojí při nich i štěstí, proto myslím, že uspějí i na půdě třetího týmu ligy. Dočkal je mojí stálicí a pravidelně mou důvěru splácí. Nejlepší nahrávač sezóny se dostává i do koncovky a mohla by ho motivovat i čerstvá nominace do národního týmu. Stejně tak jako jeho kolegu z obrany, Kadeřábka. Tahle kometa se výborně adaptovala na pravé straně obrany a právě spolupráce s Dočkalem mu náramně sedí. Fyzicky je na tom skvěle, a proto je skoro pořád až v šestnáctce soupeře. Umí i zakončit.

Jedenáctým hráčem je teplický Matula, který zažívá smolnou sezónu. Teplicím se hlavně na podzim dařilo, ale Matula byl spíše spojován s ostrými zákroky než s dobrými výkony a tohle by chtěl změnit. Přeji mu gól, aby sezónu hodnotil taky trochu pozitivně. Celkově myslím, že odhadovat šance týmu takhle v závěru soutěže je celkem loterie, ale v tom je právě sport krásný, že nikdy dopředu nevíte, jak to dopadne."

Reklama

Související témata: