Hlavní obsah

Reprezentant Vaněk prchá z Turecka do Plzně, kde podepsal smlouvu na tři roky

Plzeň

Turecké angažmá se mu vůbec nezamlouvalo. Reprezentační záložník Ondřej Vaněk se tím ani trochu netajil. Zvláště po sestupu Kayserisporu do druhé ligy. Chtěl z Turecka pryč a svého skutečně dosáhl. Po půlročním tureckém angažmá ze země půlměsíce odchází a stává se novou posilou Viktorie Plzeň, kde podepsal smlouvu na tři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Ondřej Vaněk během tréninku české fotbalové reprezentace před utkáním ve Finsku.

Článek

Plzeň měla o mladého záložníka eminentní zájem už loni, s jabloneckým bossem Peltou se však činovníci Viktorie nedohodli na financích. Peltovy představy byly hodně nadnesené.

Turecko krokem zpátky nebylo

I proto nakonec putoval Vaněk letos v lednu do Turecka, kde podepsal s patnáctým klubem tamní ligy Kayserisporem smlouvu na tři a půl roku. "Nikdo mě ale do přestupu netlačil, bylo to mé rozhodnutí. Chtěl jsem zahraniční angažmá zkusit," popíral Vaněk, že by ho Jablonec chtěl za každou cenu prodat.

Půlroční zkušenost v Turecku mu však bohatě stačila. „Peníze nejsou všechno. Kdyby šlo jen o ně, budu zticha, v Turecku zůstanu a i druhou ligu budu hrát. Jenže v ní skončit nechci," pravil rázně Vaněk, když se objevil na reprezentačním srazu před zápasem národního týmu ve Finsku.

„Krok zpátky to pro mě v žádném případě nebyl, protože turecká liga je kvalitnější soutěží, než ta česká. Hlavně ve špičkových klubech působí spousta výborných zahraničních fotbalistů. My se však pohybovali v jednom kuse u dna tabulky a hráli o záchranu, což byl pro funkcionáře a fanoušky šok. Vždyť v předchozí sezóně skončilo mužstvo Kayserisporu páté a i tentokrát mělo pohárového ambice," oponoval Vaněk, že v Turecku ztratil pár měsíců fotbalového života.

Po sestupu ale chtěl rychle pryč

Po sestupu Kayserisporu do druhé ligy chtěl ale za každou cenu pryč a přání se mu rychle splnilo. Stal se novou posilou Viktorie Plzeň.

„O jeho příchod  jsme usilovali dlouhodobě. Přehled o jeho výkonech jsme měli také během tureckého angažmá, přes neúspěšnou sezonu Kayserisporu se prezentoval v dobrém světle. Je to fotbalista, který přes nízký věk disponuje množstvím zkušeností a díky své univerzálnosti může naskočit hned na několika místech sestavy," reagoval generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

„Jsme přesvědčeni, že Ondra ještě zvýší kvalitu naší záložní řady. Je to rychlý, technicky velmi dobře vybavený fotbalista, kterému by tak měl být náš herní styl vlastní. Jsem velmi rád, že přes několik dalších nabídek dal Ondra přednost Viktorii Plzeň. Má velký hlad po úspěchu na domácí i evropské scéně a pevně věřím, že tento cíl si v Plzni splní."

Natěšený na Horvátha i plné tribuny

Radost z nového angažmá měl samozřejmě i Vaněk. „Jsem moc rád, že vše klaplo. Mým snem je hrát o titul, uspět v evropských pohárech. Věřím, že k těmto cílům mohu pomoci."

Pro Vaňka podpisem smlouvy ve Viktorii skončil hektický týden, který zahrnoval Turecko, start národního týmu ve Finsku a premiérovou cestu do Štruncových sadů. „Bylo to trošku náročné, ale vše dobře dopadlo. Těším se dokonce i na start přípravy, v českém prostředí bude opět fotbal radostí. Kabina Plzně je dle všeho navíc hodně specifická, takže na vtípky z produkce Pavla Horvátha jsem zvědavý," usmíval se po podpisu smlouvy brněnský rodák.

„Vím, že o místo se tady budu muset poprat, ale to je v kvalitních týmech prostě realita. Těším se novou výzvu i zaplněné ochozy ve Štruncových sadech."

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články