Hlavní obsah

Teplice - Ostrava 0:0Teplice po utrápeném výkonu definitivně odmítly pohárovou Evropu

Teplice

Teplicím se do pohárové Evropy evidentně nechtělo. Těžko jinak vysvětlit jejich utrápený a po změně stran už vysloveně lajdácký výkon v nezáživném duelu s ostravským Baníkem, v němž si ještě mohly udržet naději na čtvrtou příčku a tudíž start v kvalifikaci o Evropskou ligu. Dokonce ani penaltu neproměnily, vyloučení Kaši jim rovněž nepomohlo, takže Baník v pohodě a klidu uhrál remízu, která mu stačila k stvrzení záchrany.

Foto: Facebook

Francis Litsingi při exekuci penalty selhal.

Článek

Pokusy Litsingiho či Salamiho se vážně dát nebraly, ostravští fotbalisté nevystřelili na Grigara vůbec, takže na prázdných Stínadlech se prakticky celou první půli servírovala jen bohapustá nuda. A to přitom domácím mělo jít o pohárovou Evropu a Baníku o stvrzení ligové záchrany.

Však se také oba trenéři zvedli po dvaceti minutách svorně z lavičky, aby svým svěřencům připomněli, oč se hraje. Platné jim to ovšem nic nebylo, neboť vyslyšeni nebyli.

V opatrně vedené partii sice domácí trochu přidali, jenže když Salami v jediné nebezpečnější příležitosti hlavičkoval v pádu vedle brány, vrátili se i oni k nezáživnému fotbalu plnému zdlouhavé kombinace a nepřesných přihrávek, jemuž scházela i pouhá snaha soupeřovu bránu ohrozit.

Vrchol teplické nemohoucnosti přinesla 38. minuta, kdy se Litsingi po první nápaditější kombinaci objevil před Šromem, ten ho fauloval, ale sám postižený konžský legionář při exekuci penalty selhal. Jeho nepříliš umístěnou střelu ostravský brankář vyrazil.

Po dalších třech minutách si sice po míči z hlavy Ljevakoviče jen díval, jenže co to bylo domácím platné, když šel balón vedle?!

Ve druhé půli kupodivu nepřídaly Teplice, ale hostující Baník, jenž převzal aktivitu, sebral odvahu i k útočení a dokonce vyslal několik střelecký pokusů na Grigara. Hlavně Gregušův pokus byl víc než slibný, i když  bránu těsně minul.

Domácí se sice v závěru pokusili o probuzení a jakýsi náznak náporu, jenže ani početní převaha po vyloučení Kaši jim nic platná nebyla. Salami svou šancí pohrdl a další už nepřišla.

Baník tak měl nakonec k výhře blíž, ale dvě minuty před koncem Grigar tvrdou ránu Kukece zlikvidoval, aby si poté poradil i se střelou Krmenčíka, čímž za nespokojeného pískotu publika stvrdil dělbu bodů.

Teplice - Ostrava 0:0
Rozhodčí: Kovařík - Pelikán, Gallo. ŽK: Ramos, Jablonský - Šrom, Kaša, Kukec, Krmenčík. ČK: 78. Kaša. Diváci: 5054.
Teplice: Grigar - Matula, Hošek, D. Jablonský, Vondrášek - Litsingi, Ramos (75. Klimpl), Vachoušek (31. Fenin), Ljevakovič, Nivaldo - Salami (75. Bratanovič). Trenér: Ščasný.
Ostrava: Šrom - Byrtus, Kaša, Frydrych, Sukup - Kukec, Šichor (80. Stronati), Greguš, De Azevedo - Narh (58. Krmenčík), Svěrkoš (25. Štěpán). Trenér: Bernady.

Reklama

Související témata: