Hlavní obsah

Jablonec - Bohemians 1905 1:2Bohemians 1905 otočili duel v Jablonci a přiblížili se záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Čížek 1 : 0
61. Rada 1 : 1
90. Rada 1 : 2
Záznam online reportáže

Jablonec

Fotbalisté Bohemians 1905 otočili duel 29. ligového kola v Jablonci a po výhře 2:1 se přiblížili záchraně. "Klokani" se před posledním zápasem sezony posunuli na nesestupové čtrnácté místo tabulky o bod před Olomouc a dva před Znojmem. Severočeši sice dnes vedli od 41. minuty po trefě Tomáše Čížka, po pauze ale srovnal Jakub Rada a stejný hráč v nastavení otočil skóre. Bohemians bodovali s Jabloncem poprvé po sedmi zápasech.

Článek

Přitom na začátku jako by důležitost zápasu svázala Pražanům nohy. "Klokani" od úvodu působili nervózně, nedařilo se jim udržet balon a Jablonec, který už ve středu tabulky hraje jen o čest, byl v první půli aktivnější. Pražanům navíc zkomplikovalo situaci Neradovo zranění, kvůli němuž šel na trávník už v 19. minutě střídající Hora.

Na větší šance se čekalo přes dvacet minut. Pak si na centr z levé strany naskočil Doležal a Berkovec jen sledoval, jak hlavička těsně minula jeho tyč. Hosté výrazněji zahrozili až po 35 minutách, Hora ale v úniku pokazil finální přihrávku na nabíhajícího Lietavu.

Čtyři minuty před pauzou Severočeši udeřili. Čížek za vápnem převzal míč, vystřelil a s pomocí zadní tyče překonal Berkovce. Jablonecký záložník dal svůj třetí gól v jarní ligové sezoně.

Severočeši vstoupili aktivněji i do druhé půle. Kopic nejprve pálil do Berkovce, v 52. minutě pak napřáhl z dálky Čížek a radost z druhé trefy v utkání mu pokazilo břevno.

Až poté Bohemians přidali a brzy se dočkali vyrovnání. Moravec vysunul Kalinu a po jeho nadýchaném centru vstřelil hlavou gól Rada. "Klokani" mohli za čtyři minuty skóre otočit, jenže Lietava pohrdl obrovskou šancí a sám před Špitem selhal. Na druhé straně po Hubníkově hlavičce po rohovém kopu podržel hosty Berkovec.

Bohemians potřebovali tři body a otevřeli hru. Toho využil Kopic, ale Berkovec jeho pokus vyrazil. Po rohu se naopak hnali do brejku hosté, Moravec ale místo přihrávky v přečíslení zakončil a trefil jen Špita.

Pražané se tlačili dopředu a nakonec se dočkali rozhodující trefy. Už v nastavení propálil Špita Rada a poprvé v kariéře si připsal v lize dvě branky v jednom utkání, které výrazně zvýšili šance Bohemians na záchranu.

29. kolo první fotbalové ligy:
Baumit Jablonec - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:0)
Branky: 41. Čížek - 61. a 90.+1 J. Rada. Rozhodčí: Jílek - Blažej, Pospíšil. ŽK: Loučka - Šmíd, N'Dekre. Diváci: 2856. Jablonec: Špit - Fantiš, M. Kysela, Rossi, Novák - Loučka, Kubista - Kopic, Čížek (74. Třešňák), M. Hubník - Doležal (82. T. Jablonský). Trenér: Skuhravý.
Bohemians: Berkovec - Pauschek (85. Jeremenko), Brabec, Šmíd, Kalina - Jindřišek - Nerad (19. Hora), J. Rada, Kuklys, Moravec - Lietava (67. N'Dekre). Trenér: Klusáček

Reklama

Související témata: