Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Sparta 0:4Sparta přejela Boleslav a vyrovnala rekord

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Vraštil (vlastní) 0 : 1
48. Hušbauer 0 : 2
55. Přikryl 0 : 3
88. Bednář 0 : 4
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Až nečekaně hladce přejela už mistrovská Sparta Mladou Boleslav na jejím trávníku, kde zvítězila 4:0. V Gambrinus lize tak vyrovnala na 76 bodů svůj vlastní rekord ze sezóny 1999/2000. Hušbauer navíc navýšil vedení mezi kanonýry. Mrzet ho však může žlutá karta, kvůli níž už svoji bilanci nerozšíří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Josef Hušbauer (vpravo) v jednom ze soubojů s Ondřejem Zahustelem z Mladé Boleslavi

Článek

Trenér Lavička nechal mezi náhradníky reprezentanty Dočkala, Krejčího a Váchu, spolu s nimi pak i stopera Švejdíka. V domácí brance se poprvé objevil v základu rakouský mladíček Hankič, chyběl však potrestaný záložník Ščuk.

Vraštilův vlastenec

Sparta začala aktivněji. Při prvním průniku sevřela domácí obrana Přikryla do kleští, při druhém se dostal do střelecké pozice, ale netrefil branku. To se však povedlo domácímu Vraštilovi, který napálil do vlastní brány míč po centru Kadeřábka. Domácí mohli srovnat po pár minutách, ale Štohanzl se sám dostal z ideálního úhlu a Vaclík jeho přízemní střelu kryl. Co do rychlosti pohybu velké vedro jako by víc vadilo domácím.

Zatímco Sparta si udržovala herní převahu, ale chyběla jí finální přihrávka, fanoušci v sektoru určeném hostům chvíli uráželi předsedu asociace Peltu. Sudí nereagoval, tak svoje místa na protest opustili. Neviděli tak po půl hodině další šanci, kterou měl po centru Konatého Lafata. Gólman domácích však jeho hlavičku vyrazil. Skvěle si poradil i s průnikem Konatého, který před sebou měl odkrytou branku. Domácí už se zmohli jen na jednu nebezpečnější akci, kterou ale nedotáhl do konce Zahustel. V samém závěru první půle mohla znovu udeřit Sparta, ale výborný Hankič Kadeřábkovu bombu vyrazil.

Hušbauer přidal další trefu

Krátce po změně stran přišel druhý úder Sparty. Hušbauer dostal míč před pokutovým územím domácích a pravačkou poslal na bránu nechytatelnou bombu k pravé tyči. V čele tabulky střelců si tak osmnáctým gólem upevnil vedení. Po přihrávce Konatého ho mohl napodobit Mareček, ale tomu byla brána příliš nízká. To už byli fanoušci hostí na svém místě, takže hosté získali převahu i v hledišti. Vzápětí po další rychlé akci dorazil domácí přízemní střelou Přikryl.

Domácí několikrát povodil rychlonohý Konaté, ale střelecky mu nebylo souzeno. Po jedné z jeho akcí mohl navýšit gólový účet Hušbauer, jenže tentokrát jeho pravačka ve stoprocentní šanci cíl nenašla. Domácí se nechtěli smířit s vysokou porážkou a hosty přitlačili k jejich šestnáctce. Když už se Magera trefil, sudí mu odpískal faul na Brabce.

Slibně vypadala i rána Nešpora, ale minula pravou tyč, stejně jako o pár minut později ta Kúdelova. Mnohem víc než domácí vystrašil Vaclíka svojí malou domů Dočkal. Sparta si už závěr zápasu pohlídala. Navíc těsně před koncem utkání utekl domácí obraně bývalý boleslavský útočník Roman Bednář a přidal čtvrtý gól Sparty.

29. kolo první fotbalové ligy:
Mladá Boleslav - Sparta 0:4 (0:1)
Branky: 15. vlastní Vraštil, 48. Hušbauer, 55. Přikryl, 88. Bednář. Rozhodčí: Proske - Filípek, Dobrovolný. ŽK: Kúdela - Hušbauer, Brabec. Diváci: 4949.
Ml.Boleslav: Hankič - Bartl, Vraštil, Dosoudil, Bořil - Zahustel, D. Jarolím, Kúdela, Štohanzl (60. Koreš) - Chramosta (60. Nešpor), Magera (76. Šultes). Trenér: K. Jarolím.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Hybš (82. Vacek) - Přikryl, Hušbauer, Matějovský (74. Dočkal), Mareček, Konaté - Lafata (77. Bednář). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: