Hlavní obsah

Jihlava - Příbram 3:0Příbram se i přes prohru v Jihlavě zachránila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Harba 1 : 0
43. Karlík 2 : 0
78. Masopust 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jihlavy potvrdili velmi dobrou jarní formu, když v posledním domácím utkání sezony porazili Příbram 3:0. Středočeši sice ani v závěrečném venkovním utkání nedokázali vyhrát, i tak ale mají jistotu záchrany. Jihlava, za kterou se gólově prosadili Harba, Karlík a Masopust, tak poskočila už na 7. místo tabulky. Na jaře je čtvrtá za Spartou, Plzní a Mladou Boleslaví.

Článek

Jihlavané měli soupeři co vracet, protože v posledním vzájemném měření sil na podzim v Příbrami prohráli ostudně vysoko 0:5. Větším rozdílem tým z metropole Vysočiny ještě nikdy neprohrál. Slušně zaplněné tribuny v úvodu utkání připravili choreo, kdy zapálenou pyrotechnikou osvětlili fotografii majitele klubu Františku Vaculíkovi, za to, že podporuje jihlavský fotbal.

Na dlouhou dobu to taky bylo to jediné, co z utkání stálo za zmínku. Až přišla 26. minuta. Vaculík ve vápně našel Harbu, který vsítil přesnou střelou k levé tyči už svůj 13. gól v této sezoně. Osm minut před přestávkou Bosňan ve službách Jihlavy mohl přidat další gól, ale ve skluzu přízemní centr Jungra ze strany však netrefil.

Přece jen se ale svěřenci trenéra Petra Rady dočkali ještě před pauzou navýšení průběžného vedení. Na 2:0 po přihrávce Vaculíka k pravé tyči upravil střídající Karlík, který se na hřiště dostal v sedmé minutě na místo zraněného Jánoše.

Po přestávce se mohla Příbram vrátit do zápasu, když v 48. minutě využil Stratil zaváhání domácí obrany, které nevyšel ofsajd systém a nadějný hostující útočník mohl po Zemanově přihrávce ve stoprocentní příležitosti dát gól, ale Hanuš v brance domácích ho vychytal.

Příbram, která v pěti vzájemných duelech domácímu týmu dokázala vstřelit celkem 13 branek, vyšla v Jihlavě tentokrát střelecky naprázdno a venku nedala gól už 416 minut.

O osudu utkání definitivně rozhodl přesnou střelou k tyči záložník Masopust, který v 78. minutě upravil na konečných 3:0. Se sezonou se tak rozloučila v posledním domácím zápase vítězně.

29. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - 1. FK Příbram 3:0 (2:0)
Branky: 25. Harba, 43. Karlík, 78. Masopust. Rozhodčí: Bílek - Mencl, T. Kovařík. ŽK: Zeman (Př.). Diváci: 2678.
Jihlava: Hanuš - T. Marek, Tlustý, Šourek, Josl - Masopust (82. Koloušek), Jánoš (7. Karlík), Jungr, Kučera, Vaculík - Harba (85. Přeučil). Trenér: Rada.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - Stratil (68. Danoski), Krbeček, Pilík (58. Mareš), Volešák (82. Divíšek), Zeman - Kraut. Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: