Hlavní obsah

Jakub Rada dvěma góly spasil Klokany v Jablonci. Byl to můj nejlepší zápas, říkal spokojeně

Josef PešoutSport.czPrávo

Jednoznačného hrdinu měl zápas fotbalistů Bohemians Praha 1905 v Jablonci. Záložník „klokanů“ Jakub Rada dvěma góly ve druhém poločase zařídil nevídaný obrat svého týmu z 0:1 na 2:1. Vítěznou trefu vstřelil v první minutě nastaveného času! A hned poté rozhodčí bitvu ukončil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Bohemians Jakub Rada (20) se raduje se spoluhráči.

Článek

A Rada se výrazně postaral o to, že Pražané se posunuli na čtrnácté místo v tabulce Gambrinus ligy a situaci v boji o záchranu mají ve svých rukách! „Dvě branky v jednom zápase jsem předtím ještě nikdy nedal. Vůbec jich moc nedávám, takže určitě to byl můj dosud nejlepší zápas v lize. Na první gól jsem dostal po krásné akci nádherný centr a poslal jsem míč na zadní tyč. Při druhé brance jsem zavřel oči a vší silou propálil obranu i gólmana," líčil Jakub Rada.

Moc si oddechl, že domácí už vzhledem k rychlému konci zápasu neměli šanci na vyrovnání. „Bylo skvělé, že okamžitě přišel závěrečný hvizd. Ten gól znamenal pomyslný hřebíček do jablonecké rakve," zvolil příměr k nesmírně cennému výsledku z pohledu Bohemky.

I přes šťastný finiš našel na hře nedostatky. „Byl to náš klasický zápas dvou rozdílných poločasů. První půli jsme prospali, ale druhá už měla z naší strany slušné herní parametry. Škoda neproměněných šancí Moravce a Lietavy. Mrzelo by nás, kdybychom kvůli tomu neuspěli. Ale teď si uvědomujeme, jak je velký rozdíl mezi 1:1 a 2:1. Ty dva body navíc jsou obrovskou vzpruhou. Ale ještě to mohou být nervy v posledním kole, kdy hostíme Plzeň," nepropadl Rada přehnané euforii.

Skuhravý neskrýval rozladění

Jen pochvalná slova měl na adresu dvougólového střelce trenér vítězů Luděk Klusáček. „Jakub Rada podává stabilní výkony. Při hře v poli má dobrou kvalitu. Jen jsme mu připomínali, aby se více tlačil do zakončení, protože mu chyběla produktivita. V Jablonci mu to vyšlo dokonale a byl za svoji aktivitu odměněn tím nejlepším způsobem. Jeho góly jsou pro nás klíčové i směrem k závěrečnému zápasu," pravil trenér Pražanů.

Naopak jablonecký trenér Roman Skuhravý netajil obrovské rozčarování a zvolil ostrá slova: „Musím poděkovat hráčům, že mi dovolili takhle se rozloučit s Jabloncem a sezónou. Jsem rád, že se blíží konec a s některými z nich už nebudu muset nikdy spolupracovat. Mísí se ve mně pocity, které snad ani nejdou dát do médií.  Převládá lítost, smutek a naštvanost, že jsem byl účasten toho, jak Jablonec v posledních dvou kolech ostudně prohrál s týmy, které nutně potřebovaly vyhrát." K vlastnímu zápasu jen loučící se kouč poznamenal: „Porazili jsme se sami. Byl to obrázek celé sezóny. Fanouškům se musíme omluvit."

Reklama