Hlavní obsah

Krve by se v nich nedořezal! Olomoučtí jásali. Ale Bohemians jim hned způsobili šok

Olomouc

Krve by se v nich nedořezal. Tak byli bledí. Fotbalisté Sigmy nejprve slavili vítězství nad Znojmem s fanoušky, které pozvali na zápas za symbolické vstupné jednu korunu, a pak, ještě na hřišti se dozvěděli, že Bohemians brankou v 90. minutě zvítězili v Jablonci.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

David Alberto Depetris z Olomouce poslal balón do sítě, vpravo je brankář Znojma Vlastimil Hrubý. Ale nakonec Hanáci nejásali.

Článek

„To je blbé," kroutil hlavou kapitán Aleš Škerle. „V průběhu zápasu jsme nevěděli, jak se vyvíjejí ostatní utkání kola. Soustředili jsme se jenom na sebe, věděli jsme, že za každou cenu musíme vyhrát. Když jsme vyhráli, bylo to krásné. Jenže pak nám řekli o Bohemce a teď je jasné, že svůj osud už nemáme ve svých rukou. Musíme vyhrát v Liberci a čekat, jak dopadnou ostatní ohrožení."

„Jakmile rozhodčí fouknul do píšťalky a zápas ukončil, měl jsem radostí ruce nad hlavou a ze srdce mi spadl těžký kámen. Za chvíli jsem ho měl zpátky. To když mi Martin Pospíšil řekl, že Bohemka vyhrála," svěřoval se brankář Zdeněk Zlámal.

„Neměli jsme dopustit, abychom se zachraňovali v posledních kolech," zamyslel se stoper Škerle. „Vyhrát v Liberci bude hrozně těžké, ale i tohle kolo ukázalo, že ne nemožné. V každém případě se o to musíme pokusit."

Trenér Ladislav Minář vidí naději. „Je pravda, že Sigma na jaře venku nezískala ani bod. Ale dneska proti Znojmu tým ukázal, že je v daleko lepším stavu, než byl v poslední době. Naděje žije, a dokud tomu tak je, tak o ni musíme bojovat."

Minář v reprezentační přestávce dva týdny léčil hráče klidem. Žádný dril, žádné dobíjení baterek. „Pracovali jsme v pohodě, závěr ligy už je hlavně o hlavě."

Reklama

Související témata: