Hlavní obsah

Hankič dostal čtyřku, ale z boleslavských fotbalistů byl nejlepší

Premiéra v Gambrinus lize a hned proti Spartě. To se podaří málokterému gólmanovi. Pamatuje to Petr Čech ještě jako sedmnáctiletý v dresu Blšan. V neděli to zažil o dva roky starší syn bosenských rodičů, který se narodil ale v Rakousku, Hidajet Hankič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Mladé Boleslavi Hidajet Hankič v utkání se Spartou inkasoval čtyřikrát.

Článek

„Před zápasem jsem nebyl moc nervózní. Trochu to na mne dolehlo až při rozcvičování. Ale v průběhu zápasu už ne. Trenér Jarolím mi řekl, že budu chytat už v průběhu týdne. Pro mne to byla velká čest, chytat v takovém zápase. Na druhou stranu jsem smutný... Dostat čtyři branky, to není pro brankáře nikdy dobré,“ říkal po zápase mladík, který je v Mladé Boleslavi už druhý rok. Zatím chytá za juniorku. V prvoligovém áčku v této sezóně seděl na lavičce čtyřikrát, ale mezi tyče se nedostal.

V nedělním duelu svůj tým několikrát podržel, zejména při dělovce Kadeřábka nebo hlavičce Lafaty. „My jsme chtěli Spartu porazit, nakonec jsme dostali čtyři góly. Něco jsem chytil, ale podstatný je ten konečný účet a ten pro mne není dobrý,“ litoval Hankič. „Neumím si vysvětlit, že jsme dostali takový příděl. Možná je to tím, že už je konec sezóny,“ naznačil malou koncentrovanost spoluhráčů, kterou kritizoval i trenér Karel Jarolím.

Jarolím mladíka pochválil

Ten konstatoval, že zasáhnout mohl možná při gólu Hušbauera, který střílel z dálky... „Ale my jsme nejen jemu v těch prostorech, kde rozhoduje, nechali strašně moc času a prostoru. Jinak musím říct, že Hankič nezklamal. Ukázal, že má talent i zdravé sebevědomí. Patřil k hráčům, které jsem si chtěl vyzkoušet a rozhodně nebyl tím, kdo zavinil tu vysokou porážku,“ konstatoval Jarolím, který chválí jen velmi výjimečně. Hankič byl ale v neděli z jeho týmu nejlepší.

Hankič se zamyslel nad inkasovanými góly, z nichž ten první byl vlastní, a pravil: „Já se řídím filozofií, že každý gól se dá chytit. Vždycky se dá udělat lepší zákrok. Musím se na to podívat na videu.“ O tom, zda mu výkon proti Spartě pomůže vybojovat místo v prvoligovém kádru, nijak zvlášť nepřemýšlí. „To záleží na trenérovi. Já makám v každém tréninku a zápase naplno,“ řekl Hankič, který mluví velmi dobře česky.

Reklama