Hlavní obsah

Čížek zařídil vedení, ale Jablonec stejně propadl. Rozlučka se nepovedla, přiznal

Jablonec nad Nisou

Po debaklu 0:3 v Příbrami potkalo jablonecké fotbalisty další selhání v duelu s týmem, bojujícím v Gambrinus lize o záchranu. Tentokrát dokonce doma nestačili na Bohemians Praha 1905, jimž podlehli 1:2. Přitom Jablonec měl zápas dobře rozehraný, když jej dostal do vedení povedeným gólem zkušený záložník Tomáš Čížek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Tomáš Čížek.

Článek

Svůj střelecký úspěch do sítě Klokanů ale ostřílený fotbalista nijak neprožíval, protože si uvědomoval nečekanou bodovou ztrátu severočeského týmu. „Za stavu 1:0 jsme měli blízko k vítězství. A kdybychom ještě přidali druhý gól, bylo by to jiné. Jenže Bohemka vyrovnala a závěr si už nedovedu vysvětlit. Chtěli jsme hrát bojovně i ve druhém poločase, napadat soupeře a do ničeho ho nepustit. Udělali jsme ale triviální chyby, za které jsme byli potrestaní," připustil Čížek týmový kolaps.

Ke konci zápasu už nebyl po vystřídání na hřišti, takže se nemohl pokoušet o případné skórování třeba z trestných kopů. „Měli jsme prostě příznivý průběh potvrdit už dřív při šancích hned po přestávce. To, jestli bych se v závěru dostal k nějakému zakončení, jsou jen kdyby, a na to se nehraje," zamyslel se záložník, který vnímal rozpaky po zápase. „Je smutné, jak dopadlo poslední vystoupení v sezóně před vlastními fanoušky. Měla to být vydařená rozlučka, ale vůbec se nepovedla," vystihl chmury.

Jak vnímá chystanou obměnu v jabloneckém kádru? „Mrzí mě především utkání s Bohemkou, a jak to bude dál v klubu vypadat, záleží na jeho vedení. Ví se, že přijde nový trenér a všichni jsou zvědaví, jaké si přivede nové hráče. A těžko odhadovat, co se všechno změní. Existují jen nějaké náznaky," nechtěl se Čížek pouštět do hlubších úvah.

Jablonec tedy čekají rušné týdny. „Předpokládám, že se věci začnou konkrétně řešit po posledním ligovém kole nebo v nejbližších dnech," dodal záložník.

Reklama

Související témata: