Hlavní obsah

Snajpr Mahmutovič se na teplickou lavičku vrátil, Vachoušek na rok z kádru vypadl

Teplice
Aktualizováno

Pro Teplice další rána. A pořádná, protože zřejmě na celý rok přišly o nejzkušenějšího muže svého kádru Štěpána Vachouška. „Špatná zpráva, přetrhl si achillovku,“ pronesl hořce kouč Severočechů Zdeněk Ščasný hned po nedělním ligovém duelu s ostravským Baníkem, v němž musel čtyřiatřicetiletého fotbalistu střídat už po necelé půlhodině.

Foto: Profimedia.cz

Opora Teplic Štěpán Vachoušek musí na operaci s přetrženou achillovkou.

Článek

Přitom s blížícím se koncem sezóny se zdálo, že se Teplice ze série zranění vymaní a jejich kádr bude zase pohromadě. Bosenský snajpr Aidin Mahmutovič, který si v podzimním střetnutí se Spartou přetrhl vaz v koleni, už dokonce seděl v zápase s Baníkem na lavičce náhradníků.

„Začal s námi trénovat, a proto jsem ho na lavičku vzal, i když jsem dopředu věděl, že ho na hřiště nepošlu. V závěru ligy a při vzniklé konstelaci nemá smyslu riskovat," pociťoval alespoň částečnou úlevu Ščasný. Z návratu dalšího maroda Lüftnera pochopitelně také.

Přivedou mladé hráče

„Ti dva budou našimi největšími posilami v příštím ligovém ročníku. Původně jsme počítali, že získáme tři čtyři hotové hráče, kteří mužstvo pozvednou, ale po dohodě s vedením klubu půjdeme jinou cestou. Přivedeme několik mladých, perspektivních hráčů a budeme pracovat na tom, abychom se vrátili do formy, kterou jsme měli loni na podzim," přiznal teplický kouč, že původní plány se na Stínadlech změnily.

Teď je ovšem otázkou, zda je Teplice nebudou muset zase korigovat. Zkušený Vachoušek se totiž podrobil operaci achillovky a hrozí mu, že bude třeba až rok absentovat. „A to už teď nemáme tak široký a hlavně patřičně kvalitní kádr, abychom si s podobnými ztrátami poradili.

V průběhu jara se to ostatně potvrzovalo. Mužstvo, které jsme měli na podzim a jemuž se vyhýbala zranění i karty, se vlastně rozpadlo, sestavu jsme lepili před každým zápasem a vzniklé situaci jsme zákonitě nebyli schopni čelit," uvědomuje si Ščasný, že na podzim nebude situace zřejmě o mnoho lepší.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články