Hlavní obsah

Liberec si zachoval visačku klubu z pohárové Evropy. Udrží také hráče?

Juliska mu je asi souzená. V polovině minulé sezóny tady porážkou s Duklou ukončil aktivní kariéru. V sobotu to fotbalový osud sportovnímu řediteli fotbalistů Liberce vrátil. Slovan si těsnou výhrou zajistil start v Evropské lize, takže Jan Nezmar si mohl užívat třetího postupu Liberce do pohárů v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí fotbalisté slaví vítězství nad Teplicemi.

Článek

„Na svůj poslední zápas si samozřejmě moc dobře vzpomínám. Pokud jde o neděli, o nějakém užívání nemůže být řeč. Již během utkání jsem pozorně sledoval, co se mi nelíbí a co bude třeba zlepšit v případě, že postoupíme," usmívá se Jan Nezmar.

Klub již delší čas hledá silného partnera, někteří hráči jsou na odchodu. Ředitel tak má práce až nad hlavu. „Právě končící sezóna na dvou frontách pro nás byla velkým poučením. Je nám jasné, že pro ročník příští potřebujeme jednak stabilizovat a doplnit kádr, s některými hráči se pak dohodnout na delší spolupráci. K tomu dělám všechny potřebné kroky a věřím, že se na tom ve vedení klubu shodneme," avizuje Nezmar.

Rozhodnuto zatím není, zda trenérem zůstane David Vavruška, který v průběhu jara nahradil Jaroslava Šilhavého.

Jisté jsou odchody Kováče a Rybalky

„Pokud jde o hráče, jisté je, že odcházejí Kováč a Rybalka. Čtyřem, pěti dalším končí smlouvy, tématem je třeba určitě gólman Kovář, protože pro Evropskou ligu budeme potřebovat silný brankářský tým. Prioritou je, aby smlouvy na delší čas prodloužili Jarolím, Rajnoch, Šural či Frýdek," vypočítává ředitel Slovanu.

Liberec se probil do pohárů potřetí v řadě, což zlepšuje jeho pozici i při jednání o hráčské výpomoci se slavným brazilským klubem Fluminense z Rio de Janeira.

„Zcela jednoznačně nám při nejrůznějších jednáních pomáhá, že jsme si udrželi visačku klubu hrajícího stabilně poháry. Ať už jde o diskuse s hráči, manažery, agenty... A pocítil jsem to také během jednání v Brazílii. Šance, že bychom odtamtud mohli přivést nějaké hráče, se pak zvyšuje," doufá Nezmar.

Reklama

Související témata: