Hlavní obsah

Zastavte parník, mistři vystupují! Kadeřábkova jízda ovšem ještě nekončí

Brblání a reptání bylo samozřejmě dost a dost. Fotbalisté Sparty dodrželi letitou tradici a mistrovský titul oslavili také plavbou parníkem po Vltavě. V pondělí večer se však zároveň v hotelu Clarion konal Nominační večer Gambrinus ligy, a tak čtveřice Lafata, Kadeřábek, Hušbauer a Dočkal musela plavbu na dobu nezbytně nutnou přerušit. „Kluci nás moc nechtěli pustit, ale cen si vážíme a z oslav jsme ztratili jen trochu. Teď už si voláme, kde máme zase nastoupit,“ culil se Pavel Kadeřábek s trofejí pro nejlepšího obránce ligy v ruce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Pavel Kadeřábek na srazu fotbalové reprezentace před utkáním ve Finsku.

Článek
Fotogalerie

Jak to ten kluk dělá... Během sezóny se mu na hřišti povedlo snad všechno, na co sáhl. A ještě si pořídil krásnou přítelkyni Terezu Chlebovskou, která je nejen modelkou a Českou Miss 2012, ale po tatínkovi také fanynkou Sparty.

„Přítelkyně mě podporuje a fandí, stejně jako celá moje rodina," pochvaluje si Pavel Kadeřábek (22).

Anketu mezi obránci Letenští zcela ovládli. Za vítězem skončili Costa a Mario Holek.

Kadeřábek byl přitom až do loňského léta záložníkem. „Na začátku sezóny jsem si ani nepomyslel, že bych mohl být nejlepším obráncem. Šel jsem na tento post z nouze. Jak se říká: nemáš fleka, hraješ beka. Teď už si neumím představit, že bych se vrátil do zálohy," ujišťuje Kadeřábek.

Obránce, který nebrání...

Sám přiznává, že hraje trochu neortodoxním stylem. „Když se na videu koukám na naše zápasy, musím uznat, že skoro vůbec nebráním. Máme naštěstí hru založenou na držení míče. Skoro pořád jsem v útoku, těžím z toho, že hrajeme hodně ofenzivně. Nejsem typický obránce."

Trochu mu pomohlo, že jako obránce odehrál pár zápasů již na hostování ve Viktorii Žižkov. „I tak jsem měl respekt, když mě trenér Lavička do obrany dával. V létě jsem navíc přemýšlel i o hostování, ale trenér mi řekl, ať zůstanu."

Kadeřábek poslechl a dobře udělal. Minulou středu si odbyl ve Finsku reprezentační debut, nechybí ani v nominaci pro červnový duel s Rakouskem. „Ze začátku jsem byl v Helsinkách hodně nervózní. Nevěděl jsem, co od toho čekat. Postupně jsme se ale rozehráli, jen škoda, že jsme nevyhráli," vzpomíná na svoji premiéru v národním týmu (2:2).

Reklama

Související témata: