Hlavní obsah

Skvělý Rada udržel Bohemku nad vodou, postaral se o výkon kola

Praha

S výběrem nejlepšího individuálního výkonu pro 29. kolo musel oficiální web fotbalové Gambrinus ligy zamířit do zápasu Jablonce s pražskými Bohemians 1905. Hrdinou zápasu a zároveň hráčem, kterému ocenění Výkon kola po zásluze patří, se stal Jakub Rada. Jeho dvě branky mohou být významným milníkem v boji Vršovických o záchranu v lize.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Bohemians Mantas Kuklys (vlevo), Jakub Rada (uprostřed) a Michal Šmíd se radují z vyhraného utkání v Jablonci.

Článek
Fotogalerie

V zápasech o všechno se často stává, že se v některém z hráčů probudí pocit zodpovědnosti, své odhodlání zvýší na maximum a rozhodne zápas. Pro Bohemians byl takovým hráčem Jakub Rada. V druhém poločase zužitkoval centr Kaliny a vykřesal svému týmu naději. To nebyl konec. Druhým gólem v samém závěru utkání zajistil Bohemians tři body. A ty jsou pro klokany velice důležité.

Díky Radovi mají Vršovičtí záchranu stále ve svých rukou. „Dvě branky v jednom zápase jsem předtím ještě nikdy nedal. Vůbec jich moc nedávám, takže určitě to byl můj dosud nejlepší zápas v lize. Na první gól jsem dostal po krásné akci nádherný centr a poslal jsem míč na zadní tyč. Při druhé brance jsem zavřel oči a vší silou propálil obranu i gólmana," popisoval svůj příspěvek k cestě na záchraně sám Rada.

Týmem kola pak je Sigma Olomouc. Hanáci se po zápase se Znojem radovali z výhry. I přes nepříznivou situaci se v bitvě o záchranu nevzdávají a bojují dále. Svého moravského soupeře porazili po dvou zásazích do černého a vedli si dobře i z pohledu statistik.

Vítězem už tradiční statistiky zaměřující se na hráče, kteří pro své spoluhráče připravují gólové situace, se v 29. kole stal Veliče Šumulikoski ze Slovácka. Hodnota jeho výkonu byla 25.

Reklama