Hlavní obsah

Sparta si pojistila služby reprezentanta Krejčího až do roku 2018

Praha

V létě odejde jen jedna z opor, a bude jí brankář Vaclík do Basileje. Fotbalová Sparta se zatím drží plánu, který vyhlásila před kvalifikací o Ligu mistrů. Domluvila se na prodloužení smlouvy se záložníkem Ladislavem Krejčím. Český reprezentant podepsal na Letné nový kontrakt až do roku 2018. Levonohý hráč je přitom považován za lákavé zboží. Server transfermarkt.de uvádí u Krejčího cenu 4,5 miliónu eur, což je asi 123 miliónů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí během utkání s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Patří k fotbalistům, kteří by po zisku mistrovského double mohli směle pomýšlet na přestup do zahraničí. Jedenadvacetiletý autor sedmi ligových branek v končící ligové sezóně ovšem podepsal nový kontrakt do roku 2018.

„Jsem ve Spartě odmala, a tak pro mě nebylo vůbec těžké se rozhodnout. Moc si vážím toho, že nabídka ze strany klubu přišla... Prodloužil jsem s chutí," řekl po podpisu smlouvy Ladislav Krejčí.

„S vedením jsme se dohodli velmi rychle. Evidovali jsme sice nějaké nabídky z ciziny, ale já chtěl mít čistou hlavu. Rozhodl jsem se, že prodloužím, protože chci být u toho, jak bude naše cesta ve Spartě dál pokračovat," dodal Krejčí.

Lákadlem je Liga mistrů

Po podpisu dlouhodobé smlouvy se stal pro případné zájemce dražším zbožím. „Moc si vážíme Láďova přístupu a vztahu ke klubu, je to srdcař. I přes zájem zahraničních klubů se rozhodl pro boj o další úspěchy v dresu Sparty, za což jsme moc rádi," ocenil Jakub Otava, člen představenstva AC Sparta Praha.

„Láďa i nadále preferuje Spartu, kde prožil celou dosavadní kariéru. Je pro něj zásadní jak jeho vztah ke klubu, tak i ambice obhájit titul a probojovat se do Ligy mistrů. Důležité pro něj je i to, že se chce dál prosazovat v národním týmu, kam se díky výkonům ve Spartě probojoval," uvedl hráčův agent Martin Říha.

Ligu okusil v sedmnácti

Sparťanský odchovanec nastoupil k ligovému utkání v rudém dresu už v sedmnácti letech a postupně se vypracoval v klíčového hráče. V sezóně 2009/2010 nasbíral v nejvyšší soutěži tři starty, takže se podílel na svém prvním mistrovském titulu. V následující sezóně přidal jen dva, ale poté už byl stabilním členem sestavy.

V ligovém ročníku 2011/2012 zaznamenal ve 22 zápasech bilanci 6 branek a 5 asistencí, v sezóně 2012/2013 dal čtyři góly a pět připravil. V aktuální sezóně nastoupil zatím k 24 ligovým zápasům, vstřelil sedm gólů a na pět přihrál.

Reklama

Související témata: