Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro Plzeň, vrací se Rajtoral. Přijdou i Masopust a Chramosta?

oc, ram, neuSport.czPrávo

Výrazná obměna kádru se chystá ve fotbalové Viktorii Plzeň. Nejvýraznější posilou by měl být František Rajtoral, který se na západ Čech vrací z hostování v Hannoveru. Dušan Uhrin si v ligových vodách vytipoval ale další fotbalisty, kteří by jeho kádr mohli posílit. Z hráčů, o kterých se šuškalo, že by Štruncovy sady mohli opustit, však prý zatím nikdo neodchází.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník František Rajtoral se vrací zpět do Plzně.

Článek

Pravý záložník či obránce Rajtoral odešel do Hannoveru na začátku tohoto kalendářního roku. Po nadějném začátku ale začal vysedávat na lavičce. Tým bojující o setrvání v bundeslize sice prvoligovou příslušnost zachránil, osmadvacetiletý Rajtoral se ale rád vrátí do Plzně, kde působí od roku 2009.

Trenér Uhrin přiznává, že právě pravou stranu chtěl vyztužit. „Pozici, kterou jsme chtěli posílit, vyřešíme návratem Rajtorala. Nicméně zřejmě dojde na další odchody i příchody," hlásil tajemně kouč, jenž může od přípravy počítat se záložníkem Ondřejem Vaňkem.

K Rajtoralovi ještě pravý záložník

Pokud by však chtěl na pravou stranu přivést k Rajtoralovi, který hraje nejčastěji krajního obránce, ještě záložníka, mohl by sáhnout po jihlavském mladíkovi Lukáši Masopustovi, který byl společně s Harisem Harbou tahounem Vysočiny na jaře. Přijít by mohl i čerstvý reprezentant Jan Kopic z Jablonce.

Ofenzivní řady by mohl vyztužit útočník Mladé Boleslavi Jan Chramosta, kterému se sice v sezóně příliš nedařilo, přesto je ve třiadvaceti letech velkým příslibem do budoucna. Chramosta by mohl vyrůst po boku Tecla a Wágnera. Stejně jako před všemi posledními přestupními termíny se totiž spekuluje o tom, že vicemistra opustí Marek Bakoš.

Stejně tak se spekuluje o odchodu Milana Petržely, smolaře z finále Poháru České pošty. „Nikam neodcházejí," kroutil ale hlavou Uhrin. „Ale když někdo přijde se dvěma milióny eur, je prodejný kdokoliv," usmíval se syn slavného otce. Západ Čech tak s největší pravděpodobností opustí jen Roman Hubník, jemuž skončilo hostování z Herthy.

Kdo by byl pro Plzeň největší posilou?
Lukáš Masopust
24,1 %
Jan Kopic
55,7 %
Jan Chramosta
20,2 %
Celkem hlasovalo 8565 čtenářů.

Reklama