Hlavní obsah

VIDEO: To byl koncert... Horváth a spol. nahráli novou podobu hymny Viktorie Plzeň

Plzeň

Závěr sezóny si fotbalisté ze Štruncových sadů náležitě zpestřili. V příští sezóně budou moci fanoušci posoudit pěvecké umění Pavla Horvátha a spol. Viktoria Plzeň natáčela s Plzeňskou filharmonií pod taktovkou šéfdirigenta Tomáše Braunera novou podobu hymny, která díky příznivcům západočeského klubu zlidověla a za svou ji přijali i zástupci hráčské kabiny.

Novou plzeňskou hymnu nahráli také nejlepší zpěváci z řad hráčů...Video: FC Viktoria Plzeň, Vopice Production

 
Článek

Ve velkém hudebním studiu Českého rozhlasu Plzeň se krátce po poledni sešlo osm zástupců z řad hráčů Viktorie Plzeň, kteří se doplněni fanoušky západočeského klubu připojili k již připravené Plzeňské filharmonii. V prvním nahrávacím sále se známá píseň „Ať stále vítězí Viktoria" hrála celkem čtyřikrát.

„Ani jsem nechtěl přestat zpívat a mrzelo mě, že už to celé končí. V podání orchestru to znělo opravdu skvěle a těším se, až si náš záznam poslechnu," řekl po natáčení Milan Petržela pro klubové stránky.

Sborového nahrávání se zúčastnil i autor hudby i textu Milan Čechura, kterému vysekl poklonu Pavel Horváth. „Jedná se o krásnou písničku. Je melodická přesně tak, jak máme my Češi rádi. Často slýchám, jak si ji někdo z kluků pobrukuje a po zápase si ji všichni rádi zpíváme," svěřil se plzeňský kapitán.

Sborový chorál podpořily hlasy z Nové České písně pod vedením sbormistra Zdeňka Vimra. Hudební režii měl na starosti Antonín Bulka. Aranžmá a orchestrace se ujal hudební skladatel a kytarista Tomáš Ille.

Reklama

Související témata: