Hlavní obsah

Hušbauer a plzeňské trio Horváth, Řezník a Hejda kvůli kartám vynechá poslední ligové kolo

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR na svém pátečním zasedání v Uherském Hradišti zahájila řízení s třemi kluby kvůli chování fanoušků v 29. kole první ligy. S pražskou Duklou a Libercem se budou řešit výtržnosti především hostujících diváků při vzájemném duelu na Julisce, s Plzní pak přerušení duelu proti Brnu. Padly také tresty za karty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Josef Hušbauer (vzadu) musí kvůli kartám vynechat sobotní korunovaci Sparty s Jihlavou.

Článek

Disciplinárka se přerušením zápasů nyní zabývá prakticky na každém zasedání, nejčastěji je to kvůli vulgárním pokřikům na adresu šéfa asociace Miroslava Pelty. Z toho důvodu dostala minulý týden pokutu 50 tisíc korun pražská Slavia, její fanoušci totiž narušili utkání 27. kola s Příbramí.

Pokutu deset tisíc korun dostal druholigový Zlín za chování diváků v minulém kole proti Hradci Králové.

V rámci běžné agendy disciplinárka zastavila činnost na jedno utkání vyloučeným Filipu Kašovi z Ostravy a Isaacu Sackeymu z Liberce. Poslední kolo první ligy už si nezahrají kvůli čtyřem žlutým kartám ani sparťan Josef Hušbauer, plzeňské trio Pavel Horváth, Radim Řezník a Lukáš Hejda, brněnský Jan Šisler, jablonecký Luboš Loučka a teplický Nivaldo.

Sezóna předčasně skončila i pro znojemského Emira Zebu, který dostal čtvrtou žlutou kartu a zároveň byl vyloučen, a kvůli osmi žlutým kartám také pro Michala Šmída z Bohemians 1905.

V druhé lize si už do konce sezóny nezahraje Lukáš Kubáň z Třince, kterému komise zastavila činnost za hrubé nesportovní chování na tři zápasy. Zbylá dvě kola druhé ligy bude muset vynechat i Josef Laštovka ze střížkovských Bohemians za osmou žlutou kartu.

O polovinu nižší trest za čtyři napomínání si odpykají Roman Lengyel z Českých Budějovic, Michal Houžvička z Bohemians Praha, zlínský Ladislav Benčík, ústecký Michal Zeman, Aleš Kočí z Táborska a karvinští Prince Ofori a Václav Koutný.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice