Hlavní obsah

Sparta - Jihlava 4:1Ideální letenský scénář, Sparta vyšperkovala double bodovým rekordem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Vácha 1 : 0
21. Krejčí 2 : 0
24. Lafata 3 : 0
41. Jungr 3 : 1
59. Kadeřábek 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Víc od domácí sezóny čekat nemohli. Fotbalisté Sparty si s předstihem zajistili mistrovský titul a k němu přidali také triumf v Poháru České pošty. V duelu závěrečného 30. ligového kola šlo ještě o to, zda překonají svůj vlastní rekord z ročníku 1999/00 (76 bodů). O výhře 4:1 nad Jihlavou rozhodli již do půle a nový rekord ziskem 79 bodů vytvořili. V závěru hrozilo nedohrání zápasu kvůli fanouškům, kteří zaplavili hřiště již čtyři minuty před koncem. Zápas se však nakonec dohrál a sparťané se mohli vrhnout do dalších oslav a přebírání mistrovské trofeje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Ladislav Krejčí (vpravo) a Lukáš Vácha oslavují druhý gól do sítě Jihlavy.

Článek

Pompézní byl už samotný začátek zápasu. Sparta se loučila s brankářem Vaclíkem, který odchází do Basileje, nehrající duo Hušbauer - Costa naopak přineslo na plochu Pohár České pošty, který už Letenští měli oficiálně v držení.

Letenským se hned v úvodu zranil Kadeřábek, ale po delším ošetření se na hřiště vrátil. Trvalo jen čtvrt hodiny, než se Sparta i herně naladila na mistrovské oslavy. Pak spustila uragán, během šesti minut nasázela tři góly. Nejprve Vácha trefil míč z voleje a na jeho bombu neměl Hanuš nárok. Potom Vácha přiťukl míč Krejčímu, který vletěl do vápna a zakončil přesně. Do třetice pak odcentroval Konaté a neobsazený Lafata už nemohl poloodkrytou branku minout.

Vysočina to ovšem nezabalila a hlavičkující Jungr nedlouho před přestávkou zkazil Vaclíkovi možnost rozloučit se s čistým kontem. Hned po přestávce měl další velkou šanci Lafata, ale Hanuš jeho hlavičku skvěle vyrazil. Po obléhání jihlavské branky uspěl střelou do prázdné branky Kadeřábek, jemuž asistoval Lafata.

Již čtyři minuty před koncem ale naskákali na hřiště fanoušci, kteří chtěli slavit titul, a zápas musel být přerušen. Hráči se na plochu vrátili, minutu si předávali míč a pak rozhodčí raději zápas ukončil. Výhra mimo jiné znamená, že Sparta za celou sezónu doma neztratila ani bod.

Sparta Praha - Vysočina Jihlava 4:1 (3:1)
Branky: 18. Vácha, 21. Krejčí, 24. Lafata, 59. Kadeřábek - 41. Jungr. Rozhodčí: Mikel - Blažej, Pospíšil. Diváci: 16 740.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Holek, Švejdík, Hybš - Matějovský, Vácha (71. Mareček) - Konaté, Dočkal (75. Bednář), L. Krejčí (79. Přikryl) - Lafata. Trenér Lavička.
Jihlava: Hanuš - T. Marek, Tlustý, Šourek, Josl - Masopust, Karlík, Jungr, Kučera, Vaculík (86. Vepřek) - Harba (79. Mešanovič). Trenér Rada.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články