Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Plzeň 0:0Klokani dokonali zázrak, zůstávají prvoligoví!

Praha

Plzeň sice Bohemians 1905 neporazili, uhráli bezbrankovou remízu, ale i tak se vyprodaný Ďolíček propadl po dnešním utkání do obrovské euforie. Klokani totiž dokonali obrovský zázrak a slaví záchranu v první lize. Přitom po porážce v Mladé Boleslavi, tři kola před koncem, upadli do klinické smrti, nikdo by si na ně nevsadil ani pětník.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Plzeňský David Limberský (vlevo) se snaží zblokovat střelu Ivana Lietavy z Bohemians 1905.

Článek

Byly to však pro Pražany neuvěřitelné nervy. Při remíze s Plzní totiž k záchraně potřebovali, aby Olomouc nevyhrála v Liberci. A Sigma u Nisy mocně finišovala, ve druhé půli srovnala, pokud by Klokani podlehli, padali by do druhé ligy oni. Nakonec k nim byl osud nakloněný.

První poločas však odehráli nevýrazně, duel byl jasně v režii Viktorie, která přijela bez vykartovaného kapitána Pavla Horvátha a dalších čtyř hráčů. V důsledku toho musel David Limberský na neobvyklou pozici stopera.

Střelci Plzně selhali

Šance měli ale především Západočeši. Po úniku Jana Kovaříka pálil ze sedmi kroků Patrik Hrošovský, gólman Martin Berkovec však potvrdil kvality výtečným zákrokem. Domácí byli nadále v tuhé v defenzivě, další šanci Plzně měl Daniel Kolář, jehož ránu srazil jeden z obránců Bohemians na roh. Poté se po pravé straně prosmýkl Hubník, přihrál na malé vápno Stanislavu Teclovi, který však míč zle trefil.

Nervozitou sužovaní zelenobílí se k ohrožení Matúše Kozáčika v prvním poločase vůbec nedostali. Zkraje druhého však mohli z čista jasna udeřit. Malou domů hlavou stopera Václava Procházky totiž vystihl střídající N´Dekre, neuvěřitelně však špičkou kopačky přehodil prázdnou branku.

Vzápětí se hnal z pravé strany na Berkovce Tecl, v koncovce si počínal navlas stejně jako chvíli předtím domácí útočník. Rozhodnout o pádu Klokanů mohl Kolář, po brejku ale přestřelil. Nakonec ďolíček gól neviděl, ovšem to mu pramálo vadilo.

30. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: K. Hrubeš - Jiřík, Hájek. ŽK: R. Hubník (Plzeň). Diváci: 5000 (vyprodáno).
Bohemians: Berkovec - Pauschek, Cseh, E. Brabec, Kalina - Nerad (73. Jeremenko), J. Rada, Krch, Jindřišek - Moravec (90.+1 Kuklys), Lietava (46. N'Dekre). Trenér: Klusáček.
Plzeň: Kozáčik - R. Hubník (66. Končal), Procházka, Limberský, Kovařík - Hořava, Hrošovský - Petržela (61. Wágner), Kolář, Ďuriš - Tecl (86. Štípek). Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: