Hlavní obsah

Znojmo - Dukla 0:2Sestup neškodného Znojma zpečetil dvěma penaltami Pospěch

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Pospěch (penalta) 0 : 1
45. Pospěch (penalta) 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Znojma se po ročním působení mezi elitou vracejí do druhé ligy. Jejich šance na udržení shořely v posledním kole v exilu v Jihlavě před 155 diváky, kde podlehli 0:2 pražské Dukle. O výsledku a teprve druhém jarním vítězství Dukly se rozhodlo v závěru prvního poločasu, ve kterém nejlepší střelec hostů Pospěch proměnil v rozmezí šesti minut dvě penalty. Znojmo ve třetím zápase po sobě neskórovalo a zůstalo v tabulce poslední.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Fotbalisté Dukly Praha se radují z gólu v utkání proti Znojmu.

Článek

Znojmo mohlo udržet první ligu jen za předpokladu, že zvítězí a v jeho prospěch dopadnou i další výsledky. Tlak se odrazil na křečovitém výkonu, kterému nechyběly snaha a bojovnost, ale kombinačně se svěřenci trenéra Leoše Kalvody jen s velkými problémy dostávali přes obranu soupeře k zakončení. Jedinou výjimkou byla po úniku z pravé strany Helískova střela, která ale mířila přímo do rukou brankáře Rady.

Dukla hrála uvolněně, byla aktivnější.Soupeře přehrávala přesnější souhrou. K vážnějšímu ohrožení brankáře Hrubého se ale dostala až v závěru poločasu zásluhou Pospěcha. Jeho průnik středem obrany brankář Hrubý ve 33. minutě vyrazil.

V samém závěru poločasu potkala dvakrát slabší chvilka znojemského stopera a kapitána týmu Hnaníčka. Ve 38. minutě srazil v pokutovém území pronikajícího Pospěcha, který přesnou střelou k tyči penaltu proměnil. V nastavení se Hnaníček pokusil zastavit po levé straně pronikajícího Černého a Pospěch i při druhé penaltě zvolil střelu do stejného místa po pravé ruce brankáře Hrubého.

Ani po změně stran se hra Znojma nezlepšila. Z výkonu Dukly naopak vyzařovala herní pohoda. V 56. minutě mohl Pospěch přidat třetí gól, brankář Hrubý ale jeho střelu vyrazil nohou. V 72. minutě pro změnu nejlepší střelec Dukly přestřelil branku. V závěru se už Znojmo smířilo s osudem a bylo v útoku zcela neškodné.

30. kolo první fotbalové ligy:
1. SC Znojmo - Dukla Praha 0:2 (0:2)
Branky: 38. a 45.+1 Pospěch obě z pen. Rozhodčí: L. Kovařík - Nádvorník, Fišer. ŽK: Manzia (Dukla). Diváci: 155 (hráno v Jihlavě).
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Hnaníček, Odehnal, Mudra - Helísek, R. Buchta, Lacko (75. Jonov), Cihlář - Reljič (57. Gal Andrezly), Crnkič (63. Kirschner). Trenér: Kalvoda.
Dukla: F. Rada - Božič, Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek - Gedeon, Hlinka (67. Ouedraogo), Marek Hanousek - Juroška (76. Manzia), Pospěch, Černý (88. Hanzel). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: