Hlavní obsah

Příbram - Ml.Boleslav 3:1Příbram zakončila sezónu výhrou nad třetí Mladou Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Zápotočný 1 : 0
36. Stratil 2 : 0
67. Šultes 2 : 1
84. Danoski 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Příbrami i v posledním ligovém kole potvrdili jarní domácí formu, když porazili třetí tým tabulky Mladou Boleslav 3:1 góly Zápotočného, Stratila a Danoského. Hosté jen snižovali Šultesem. Příbram tak doma z posledních 11 ligových duelů prohrála jen se Spartou, naopak venku byla nejhorším týmem ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Příbrami Tomáš Zápotočný.

Článek

Na středočeském derby bylo až příliš znát, že ani jednomu z týmů už v lize o nic nejde. Boleslav celý první poločas prospala a střed její obrany byl propustný podobně jako koryto řeky při povodních. Jen Stratil běžel třikrát sám na brankáře Hankiče, ani jednou ho ale nepřekonal.

Příbram přesto snadno získala dvougólový náskok. Poprvé jí pomohla standardní situace, po centru z rohového kopu umístil hlavou míč do sítě Zápotočný. A pak se dočkal i Stratil, když se mu nedařilo z nájezdů, napřáhl k přesné ráně za pokutovým územím.

Boleslavský kouč Jarolím reagoval na špatnou hru obrany brzkým střídáním stopera Kúdely.

Po přestávce se hosté přece jen zlepšili, v jejich kabině zřejmě padla slova důrazné domluvy. Šance však nepřicházely. Až v 67. minutě uvolnil Štohanzl pěkným pasem Šultese, ten si prostrčil balon mezi obránci a přehodil vybíhajícího Hrušku. Pro Boleslav to byl první gól po 305 minutách.

Žádná boleslavská jízda za vyrovnáním však nepřišla. Naopak Příbram po příchodu Danoského z lavičky dominovala. Danoski byl při chuti, troufal si na drzé kousky a po jednom z nich ještě zvýšil náskok Příbrami, když se krásně uvolnil a napálil míč pod břevno.

30. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 3:1 (2:0)
Branky: 28. Zápotočný, 36. Stratil, 84. Danoski - 67. Šultes. Rozhodčí: M. Paták - Zeman, Ratajová. ŽK: Zeman - Bořil, Nešpor, Magera. Diváci: 2182.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - Mareš (71. Volešák), Krbeček, T. Pilík (87. Pleško), Zeman (64. Danoski) - Kraut, Stratil. Trenér: Čuhel.
Mladá Boleslav: Hankič - Bořil, Kúdela (37. Vraštil), Dosoudil, Rosa - Ščuk (64. Fousek), Koreš (46. Šultes) - Zahustel, Magera, Štohanzl - Nešpor. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: