Hlavní obsah

Celé jaro bylo katastrofální. Nejlepší zápas sezóny přišel pozdě, posteskl si zdrcený Varadi

Liberec

Měl tři vyložené šance, vstřelil jeden gól, přesto na konci truchlil. Útočník Adam Varadi musel s olomouckými spoluhráči v sobotním večeru překousnout i přes první jarní bod ze hřiště soupeře sestup z první ligy. „Je to katastrofa," povzdychl si devětadvacetiletý střelec Sigmy po remíze 1:1 v Liberci, která s ohledem na další výsledky znamenala pád Hanáků do druhé nejvyšší soutěže po třiceti letech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Smutný střelec Olomouce Adam Varadi.

Článek
Fotogalerie

Jste hodně rozčarovaný s ohledem na skutečnost, že jste v posledním zápase sezóny dokázali konečně bodovat na hřišti soupeře, ale pád jste neodvrátili?

Pochopitelně. V Liberci jsme totiž odehráli nejlepší zápas sezóny. Ale přišel pozdě. A hlavně brankář Kolář si na nás udělal velké jméno. Chytal i nemožné věci. Jen já jsem měl kromě gólu ještě dvě další velké příležitosti.

Zdálo se, že jste reálně mohli pomýšlet na vítězství, které by vás mezi elitou udrželo. Co Sigmě chybělo k záchraně?

Jiný brankář v sestavě Liberce. Kolář chytal proti nám vážně v životní formě. Měli jsme dost příležitostí na gól znamenající vítězství.

Kde byl v sezóně zlomový okamžik, který Sigmu poslal z nejvyšší soutěže?

Celé jaro bylo katastrofální. Ale i tak jsme měli naději až do posledního kola. Nepochybuji, že někomu jsme udělali sestupem radost. Někdy je fotbal spravedlivý, jindy nespravedlivý. Hledat klíčový okamžik našeho sestupu by bylo na delší dobu.

Žádný konkrétní okamžik vás tedy nenapadá?

Myslím, že zlomových zápasů bylo asi sedm. Dostávali jsme góly v poslední minutě a přišli jsme tak o vítězství či o remízy, jindy jsme zase tutové šance v nastavení neproměnili a na bod nedosáhli. V součtu je z toho sestup.

Znali jste průběžné výsledky posledního kola z dalších stadiónů, kde rovněž hrály týmy ohrožené sestupem do druhé ligy?

Ano. Věděli jsme, jak se vše vyvíjí, a tušili, že k záchraně budeme potřebovat vítězství.

Máte představu, co vás čeká v nejbližších dnech?

Absolutně ne. Vůbec jsem si nepřipouštěl, že bychom první ligu opustili. Já nevěřil, že sestoupíme. Ale nutno přiznat, že jsme si sezónu zdupali sami. Jak se nedařilo, padla na nás deka. Nebyli jsme schopní si přihrát, neproměňovali jsme šance. Bylo to špatné.

Reklama

Související témata: