Hlavní obsah

Fanoušci Slavie zasypali své hráče kelímky s pivem, loučící se Černý trpěl

Vladimír KolářSport.czPrávo

Pokud to byl v Ostravě poslední zápas brankáře Slavie Radka Černého v jeho profesionální kariéře, nemůže na něj vzpomínat v dobrém, i když se slavný klub nakonec zachránil. Pražané prohráli s Baníkem po špatném výkonu a bezprostředně po utkání fanoušci hráčům dali tvrdě najevo, co si o jejich práci pro Slavii myslí. Zasypali je kelímky s pivem.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Velezkušený brankář Slavie Radek Černý

Článek
Fotogalerie

Nebyl to až moc silný způsob vyjádření nevole? Anebo fanoušky chápete?

Bylo to hrozně nepříjemné a musím říct, že mi je z toho hodně smutno. Na druhou stranu dobře vím, že v této sezóně jsme jim nedopřáli mít radost z našeho fotbalu.

Ulevilo se vám, když jste se dozvěděl, že i přes porážku s Baníkem 0:2 je Slavia díky výsledkům ostatních sestupem ohrožených týmů zachráněna?

Hrozně jsem si oddechl. Strašně jsem si přál, ať zápas zvládneme, ať vyhrajeme, bohužel se to nepovedlo. Jsem opravdu moc rád, že Slavia zůstala v první lize.

Kdy jste se dozvěděl, že jste zachráněni?

Po zápase jsem přišel k naší lavičce a tam mi řekli, že Bohemka remizovala 0:0 a o Liberci nevěděli, jestli zápas už skončil.

Byl to váš poslední zápas v profesionální kariéře, jak jste už naznačoval?

V tuto chvíli to na sto procent ještě nedokážu říct, ale je to hodně blízko.

Nebylo by lepší loučit se s povedenou kariérou ve čtyřiceti letech vydařenějším utkáním a ne před rozezlenými fanoušky?

Bylo. Ale v této chvíli šlo o záchranu Slavie, moje osobní loučení bylo stranou.

Byl to pro vás nejtěžší ročník ve vaší kariéře?

Na psychiku stoprocentně. Zažili jsme hrozně moc náročných situací jak s fanoušky na hřišti, tak výsledkových zklamání. Hodně bylo změn. Musím říct, že v Anglii jsem zažil jedno utkání, kdy jsme s Queen´s Park Rangers hráli o záchranu na Manchesteru City. Prohráli jsme brankou v 93. minutě, ale věděli jsme, že naši konkurenti své zápasy nezvládli. To si pamatuju, bylo to hodně vypjaté a velice podobné tomu, co jsem posledních pět kol nyní prožíval ve Slavii.

Máte pro fanoušky Slavie v tuto chvíli nějakou dobrou vizi budoucnosti klubu?

Jsem přesvědčený, že Slavia se jednou vrátí na fotbalové výsluní, kam patří. Nedokážu říct, jestli to bude příští rok, za dva roky, nebo kdy přesně to bude. Potencionál Slavie tu je stále a dočkáme se, že zase vystoupá na nejvyšší místa v ligové tabulce.

Reklama

Související témata: