Hlavní obsah

Měl jsem pocit, jako kdybych neměl na hru týmu žádný vliv, hlesl Pastoor

Vladimír KolářPrávo

Poslední zápas na lavičce Slavie a další políček do tváře. Opět porážka, tentokrát 0:2 v Ostravě, opět špatný výkon týmu, chvílemi zoufalství. Nic víc. Nizozemský ambiciózní trenér Alex Pastoor musí být rád, že jeho české dobrodružství skončilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Alex Pastoor nebude na své krátké angažmá ve Slavii vzpomínat v dobrém.

Článek

„Dobrá zpráva je, že Slavia v nejvyšší soutěži zůstala. Ale bohužel je jediná příznivá," povzdechl kouč, který v nové sezóně bude asistentem slavného Marka van Bastena v nizozemském Alkmaaru.

Pokud samotní hráči po utkání v Ostravě přiznali, že posledních dvacet minut na hřišti protrpěli, tak utrpení Pastoora začalo hned po návratu z kabin. „Ve druhém poločase se naše hra rozpadla. Obrana i útok. Zmocnil se mne pocit, že na hru týmu nemám žádný vliv, jako jsem neměl na hru ostatních našich soupeřů v jejich posledních zápasech o záchranu."

Sedmačtyřicetiletý trenér se krátce ohlédl za svými třemi měsíci ve Slavii. „Mým úspěchem akorát je, že Slavia je zachráněna. Na výsledky ale hrdý nejsem. Hra týmu byla sotva průměrná, a když na hřišti chyběli klíčoví hráči jako Boudjemaa nebo Smejkal, bylo zle. Nemohl jsem hráče lépe poznat. To se v Česku nejlépe dá v dlouhé zimní přípravě, jenže v té době jsem u týmu ještě nebyl," dodal Nizozemec.

Jakou známku byste dali Alexi Pastoorovi za jeho působení ve Slavii?
1
7,9 %
2
2,4 %
3
7,2 %
4
12,1 %
5
70,4 %
Celkem hlasovalo 12239 čtenářů.

Reklama

Související témata: