Hlavní obsah

Hušbauer může korunovat skvělou sezónu trofejí pro Hráče měsíce května

Praha

Sparťanský tahoun Josef Hušbauer má šanci rozmnožit svou bohatou kolekci týmových a individuálních trofejí. Král střelců Gambrinus ligy je jedním ze tří aspirantů na Hráče měsíce května. V anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) mu budou konkurovat David Pavelka z Liberce a Jakub Rada z Bohemians. Rozhodla o tom odborná skupina, která vyhodnotila čtyři odehraná kola v uplynulém kalendářním měsíci a sestavila nominaci, z níž bude zvolen poslední držitel ceny v letošní ligové sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Josef Hušbauer (vlevo) a Roman Bednář s pohárem pro mistra ligy.

Článek

Hušbauer se mezi trojlístkem vyvolených ocitl už v srpnu minulého roku, kdy nakonec v lítém boji těsně podlehl teplickému Aidinu Mahmutovičovi. Další dva hráči, kteří shodou okolností stejně jako Hušbauer vyrůstali ve Spartě, naopak kandidují úplně poprvé. U Pavelky komise ocenila jeho mimořádnou potenci v závěrečných čtyřech kolech, kdy vsítil čtyři branky a dotlačil Liberec k výhrám nad Teplicemi a na Dukle a k remíze s Olomoucí.

Rada si pozici v elitním triu vysloužil vynikajícími výkony zejména v utkáních s Duklou a v Jablonci, kdy dal dva góly a u dalších dvou asistoval.

Úspěšní záchranáři Bernady, Klusáček a Kotal si to rozdají o Trenéra měsíce

V květnovém pokračování ankety Trenér měsíce se utkají tři koučové, kteří mají za sebou úspěšnou záchranářskou misi. Tomáš Bernady udržel v Gambrinus lize Ostravu, Luděk Klusáček zajistil setrvání v soutěži Bohemians a Václav Kotal zachoval prvoligovou příslušnost Brnu.

Bernadyho Baník měl dokonce nejlepší aktuální formu z celého ligového pelotonu. V právě skončeném měsíci poztrácel jen dva body po remíze v Teplicích. Dvakrát udržel čisté konto a obdržel pouhé tři branky.

Klusáček dovedl klokany do bezpečného přístavu navzdory těžkému vylosování v závěru ligy. V posledním kole mu stačila bezgólová remíza s Plzní, i když na potvrzení 14. příčky si musel počkat až do chvíle, než se dozvěděl výsledek Olomouce v Liberci.

Kotalovo Brno doputovalo k vysněnému cíli v mnohem větším klidu. Od lepší poloviny tabulky jej dokonce v konečném účtování dělí pouze horší skóre.

Počínaje dnešním dnem startuje hlasování fotbalových fanoušků, kteří na webové stránce www.hracatrenermesice.cz rozhodnou o Hráči a Trenérovi měsíce května. Hlasovat mohou do úterý 10. června a poté bude oznámeno jméno vítěze.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články