Hlavní obsah

Hanouskova originální cesta, z Dukly do Plzně a zase zpátky...

Praha

Po dvou nových posilách (Martin Chrien a Ondřej Vaněk) hlásí fotbalová Viktoria Plzeň také první odchod. Po ročním hostování v Dukle Praha odchází záložník Marek Hanousek do stejného klubu na přestup. Na Julisce podepsal třiadvacetiletý fotbalista tříletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Martin Nenadal ukazuje žlutou kartu Marku Hanouskovi z Dukly (druhý zleva).

Článek

S Duklou je Marek Hanousek spjatý už od druhé ligy, byl součástí týmu při postupu do Gambrinus ligy v sezóně 2010/2011. Jeho skvělé výkony ho vystřelily do Viktorie Plzeň, kam také v zimě 2012 přestoupil. Na západ Čech však odjel až v létě stejného roku. Po zranění kolene se vrátil na rekonvalescenci do pražského klubu a v létě 2013 zamířil na Julisku na roční hostování. Za Viktorii si během svého působení ve Štruncových sadech připsal 11 ligových startů a 3 branky, úspěšně se představil také v několika duelech Evropské ligy.

„Markovi je třeba poděkovat za služby, které Viktorii odvedl. V žádném případě nezklamal, v jeho rozvoji a v boji o stálé místo v základní sestavě Viktorie jej ovšem hodně přibrzdila zranění. Vedle nesporných fotbalových kvalit se vždy prezentoval jako poctivý pracant a bezproblémový, vždy dobře naladěný člověk. Do jeho další kariéry mu přejeme především pevné zdraví a mnoho fotbalových vítězství," uvedl k transferu Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

Má být pilířem přebudované Dukly

Hráč tedy završil originální cestu - z Dukly do Plzně a zase zpátky... "Můj návrat do Dukly se řešil delší dobu. Chtěl jsem to já, protože se už nechci strachovat o to, kde budu a nebudu hrát. Tady jsem doma, jsem rád, že jsem zpět a doufám, že Dukle do budoucna pomůžu," řekl o svém staronovém působišti Hanousek pro klubový web.

"Marek se vrací do našeho klubu, s kterým k naší radosti spojil svou dlouhodobou budoucnost. Věříme, že se stane jedním ze základních stavebních kamenů týmu," dodává sportovní ředitel Günter Bittengel.

"Marek je v ideálním fotbalovém věku, vrací se do dobře známého klubu. Dukla přebudovává tým a Marek bude určitě jedním ze základních pilířů, má na to už dostatek zkušeností," dodává hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest Group.

Reklama

Související témata: