Hlavní obsah

Fraška, za kterou by měl Křetínský svým blbům nafackovat, glosoval Paclík verdikt soudu

Nevypovídal, nesvědčil, majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík se přišel podívat a vyslechnout si, s čím před okresním soudem pro Prahu-západ vyrukují ve čtvrtek hlavní svědci. Tedy hlavně pánové Křetínský s Peltou, kteří vlastně před dvěma lety další korupční kauzu v českém fotbale rozpoutali. Majitel Sparty svou proslulou kabelou, která byla nakonec prázdná jak bankovní účet bezdomovce, šéf českého fotbalu zase ať již viditelným, nebo předstíraným zděšením z informací, jichž se mu dostalo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf Plzně Tomáš Paclík označil kauzu rozpoutanou Křetínským za amatérsky režírovanou frašku.

Článek

Křetínského kabela prázdná, důkazy, že vaše Plzeň uplácela a její zápasy nebyly košer, naprosto žádné, všechna tvrzení sparťanského majitele i nejvyššího bosse českého fotbalu na vodě. Soudkyně se bavila, vy sám jste se v průběhu jednání i při vynášení osvobozujícího rozsudku nad všemi třemi obviněnými rovněž pobaveně usmíval...

Nebavil jsem se, protože celá kauza ještě víc ztrapnila to, co se snad víc ztrapnit nedá.

Jediný důvod k sarkastickým úsměvům?

Pak i rétorické výpovědi dvou vysoce postavených pánů v českém fotbale. V tu chvíli jsem začal pochybovat o svém duševním zdraví a o důvodech, proč jsem do tohoto spolku vůbec lezl.

Zůstávat ale s Peltou a Křetínským v jednom spolku přece nemusíte...

Já samozřejmě zůstanu. Nikoli však kvůli dvěma zmiňovaným pánům, ale kvůli fanouškům a evropským pohárům. To je totiž jediný fotbal, který my v Plzni hrajeme.

Teď ale už přece máte klid. Vaší Plzni se nic neprokázalo...

Dopředu jsme věděli, že tomu nemůže být jinak.

Proč jste tedy k závěrečnému přelíčení přišel, když jste si byl verdiktem soudu předem jistý a rozsudek vás nezajímal?

Protože mě zajímaly výpovědi zmiňovaných svědků.

Překvapily vás?

Fotbal je sice lidovou zábavou, ale tohle byla špatně sepsaná, diletantsky sehraná a amatérsky zrežírovaná fraška.

Tušíte, kdo ji režíroval?

Snad to bylo vidět, ne? Pan Křetínský, samozřejmě. Říkal jsem to celou dobu a u soudu to bylo evidentní. Mohu jen opakovat, co jsem pronášel už v minulosti, protože má slova se potvrdila. Měl by zfackovat blby, kteří to celé organizovali.

Obvinil vás, u soudu mluvil o rozhodčích, kteří naklánějí rovinu na vaši stranu, zmiňoval se o nátlaku na sudí vyvíjeném. Jediný konkrétní důkaz ale nepředložil, vše bylo podle něho z doslechu od osob, které to slyšeli od jiných osob. Míníte na jeho neprokázaná obvinění reagovat?

Pochopitelně.

Jak?

Nepočínám si jako pan Křetínský, neběhám s taškami před novináři, které si pozvu. Proto nebudu ani naše další kroky pro média komentovat.

A co kroky proti bývalému rozhodčímu Adámkovi, který písemně tvrdil, že dostal úplatek 200 tisíc korun za to, že v březnu před dvěma lety ovlivnil ligový zápas v Jablonci ve prospěch Plzně?

Pan Adámek je Viktorií Plzeň zažalován a soudní spor bude pochopitelně pokračovat.

Reklama