Hlavní obsah

Kotrba by si měl taky napařit pokutu

PRAHA

"Vůbec nechápu, jak mohl trenér Kotrba poslat na hřiště mužstvo v takovém složení," vrací se fotbalový internacionál Ladislav Vízek k vyřazení Sparty z Poháru ČMFS v pravidelném komentáři. Současně přemítá i o situaci před sobotním derby pražských S.

Foto: PRÁVO

Ladislav Vízek

Článek

Taktika sparťanského trenéra, kterou uplatnil v pohárovém utkání proti Jihočechům, mi nějak nejde na rozum. Vcelku chápu, že poté, co Budějovice prohrály takovým rozdílem se Slavií, si asi představoval, že není potřeba unavovat základní kádr.

Pochopil bych, kdyby šetřil na derby třeba jen Poborského. Ale copak by i ostatním hráčům ublížil jeden zápas navíc? Asi je to jen zbytečné lamentování, ale neposlat na trávník "normální" mužstvo je dost podivné.

Na druhou stranu beru Kotrbova slova, v nichž vzal odpovědnost za ostudné vyřazení na sebe. Jenom by mě zajímalo, jestli si udělí taky nějakou pokutu, tak jako nadělil peněžní tresty za herní výpadky několika hráčům.

Šance jsou 50:50

Bude určitě ohromně zajímavé sledovat, jestli středeční výsledek nějak ovlivní herní atmosféru sobotního derby pražských S. Blamáž s Jihočechy by mohla nahrát Slavii a zvednout jí sebevědomí, které bude určitě potřebovat. Je dobré jet na stadión soupeře dopředu s vidinou tří bodů.

Favorita sobotního zápasu ale hledám jen těžko, je to totiž skutečně asi 50:50. Slavia hraje na jaře určitě lepší fotbal, na straně Sparty stojí ale zase domácí prostředí a divácká podpora. A co si budeme povídat, třeba i rozhodčí přimhouří sem tam oko...

Očekávám útočný fotbal

Určitě bych tedy neočekával nějakou defenzivní "bramboračku". Slavii by mělo pomoci to, že má skutečně fotbalovější kádr a bude se tlačit dopředu. Sparta se ale zase bude chtít předvést, mají fanouškům co splácet. Jenom se bojím, aby se nesnažili hrát na remízu a nespoléhali se na čtyřbodový náskok, který v tabulce před Slavií mají.

Mám takový pocit, že pokud zůstanou tři body na Letné, bude rozhodnuto o letošním mistru. Minimálně z 90 %. Taky beru do úvahy fakt, že Slavii to "venku" zcela nejde, už třikrát na hřištích soupeře remizovala. Ale nechme se překvapit. Prý je na Spartě vyprodáno, má být pěkné počasí. A pokud se dobře vyspí i páni rozhodčí, těšme se na pěkný fotbal.

Reklama

Související témata: