Hlavní obsah

Převezme fotbalisty Liberce slovenské trenérské duo? Nezmar nehodlá spekulace komentovat

Liberec

V Liberci stále nemají definitivně jasno o tom, kdo povede fotbalisty Slovanu v příští sezóně. V ní se čtvrtý celek z minulého ročníku nejvyšší soutěže pokusí prosadit v předkolech Evropské ligy a bude chtít potvrdit i svou aktuální příslušnost k tuzemské špičce. „Otázku trenéra nehodlám v tuto chvíli komentovat,“ řekl Sport.cz ve středu vpodvečer sportovní ředitel klubu Jan Nezmar.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Povede fotbalisty Liberce v příští sezóně slovenské trenérské duo?

Článek

Už proskočily spekulace, že po Davidu Vavruškovi a Džimisu Bekakisovi povede liberecký tým slovenské duo Samuel Slovák s asistentem Jozefem Valachovičem. Co je na tom pravdy?

Obsazení trenérských postů řešíme. A jestli se něco někde objevuje, to jsou jen různé řeči. Nebudu se k tomu za klub ani za sebe vyjadřovat. Interně chceme mít v trenérské záležitosti jasno co nejrychleji a co nejdříve. Netuším, kdy to oznámíme, jestli v nejbližších hodinách, či dnech, nebo nejpozději v pondělí. Ale ve středu 18. června začíná letní příprava a mohu vám garantovat, že první trénink povedou kouč i s asistentem. Tedy ti, kteří pak vstoupí s týmem i do mistrovské sezóny. Úvodní zápas přípravy hrajeme 25. června v Nymburce s Pardubicemi.

Liberečtí fanoušci si jistě pamatují, že s oběma potenciálními slovenskými adepty na trenérská místa jste působil společně jako hráč ve Slovanu, a tudíž je znáte...

Stoper Jožka Valachovič tady byl asi čtyři roky a zažil s námi i liberecký titul v roce 2002 a odešel v roce 2004. Záložník Samo Slovák přišel po zisku tehdejší premiérového titulu a působil v Liberci kratší dobu, než Jožo. Hrál jsem s oběma, na to si vzpomínám.

A co chystané hráčské změny?

Jistý je odchod Radka Kováče do Sparty a v týmu skončil i Rybalka. Brankář Kovář má smlouvu do 30. června.

Vzhlížíte v klubu už i k losu kvalifikace o Evropskou ligu?

Hlavní je, abychom měli trenéra. A zmíněné losování evropských pohárů mě zatím vůbec nezajímá. Stejně ho neovlivníme.

Reklama

Související témata: