Hlavní obsah

Slovenský záložník Kisel se upsal Spartě

Slovenský fotbalový záložník Karol Kisel je novou posilou mistrovské Sparty Praha. Osmadvacetiletý fotbalista, který dosud oblékal dres Liberce, podepsal na Letné s novým zaměstnavatelem čtyřletou smlouvu. Kisel byl vyhlášen nejlepším cizincem české ligy za uplynulou sezónu, ve Spartě se sejde s parťákem z Liberce Petrem Lukášem.

Foto: FC Bohemians/Václav Pancer

Karol Kisel ještě v dresu Bohemians.

Článek

O pracovitého libereckého záložníka mělo v poslední době zájem několik klubů, hodně o něho usiloval například Petrohrad, který trénuje Vlastimil Petržela. Kisel však i v zájmu reprezentace, která je stále ve hře o účast na mistrovství světa, dal přednost Spartě, kterou čeká na podzim Liga mistrů.

Kisel se stal již druhou posilou letenského klubu v přestupním termínu, který oficiálně začne 1. července. Už v závěru jarní sezóny se funkcionáři Sparty domluvili na přestupu s obráncem Petrem Lukášem z Liberce, odkud přišel i Kisel.

Někdejší hráč Bohemians nasbíral v nejvyšší české soutěži už 138 startů a vstřelil devatenáct branek, devatenáctkrát hrál za slovenský národní tým a první gól dal při středečním vítězství 4:0 v Lucembursku. V Liberci mu stejně jako Lukášovi končila smlouva.

Reklama

Související témata: