Hlavní obsah

Potvrzeno! Fotbalisty Liberce povede slovenský kouč Slovák

Liberec

Spekulace o slovenské trenérské dvojici, která povede fotbalisty prvoligového Liberce, se proměnily v realitu. Kouč Samuel Slovák na lavičce vystřídá Davida Vavrušku, který vedl tým v závěru uplynulé sezóny a nyní se vrací k juniorce. Asistentem osmatřicetiletého Slováka bude jeho stejně starý krajan Jozef Valachovič, oba v minulosti v Liberci působili jako hráči. S vedením podepsali smlouvu na dobu neurčitou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Samuel Slovák (na archivním snímku) se stal novým trenérem libereckých fotbalistů.

Článek

Slovák odehrál za Liberec v roce 2002 šest zápasů české ligy a dal v nich tři góly. Také ale tehdy laboroval se zraněním. Největší část hráčské kariéry strávil ve Slovanu Bratislava, který také do loňska trénoval. Hrával i v Norimberku či Tenerife. Valachovič v letech 2001 až 2004 nastoupil za Liberec k 46 ligovým zápasům.

"Ve finále byli jenom dva trenéři a oba dva Slovan sledovali už před koncem sezóny. Definitivní rozhodnutí padlo minulý týden. Věřím, že je to správná volba," řekl na tiskové konferenci liberecký ředitel Jan Nezmar.

Slovák nad nabídkou příliš neváhal. "Když vás osloví klub, kde jste hrával, je to vždy příjemné. Prožil jsem tu krátké, ale zajímavé období. Byl jsem tu šťastný jako hráč, mám na Liberec nejlepší vzpomínky. Vím, do jakého klubu jsem přišel," uvedl Slovák.

"Navíc Liberec patří k top klubům v Česku, dobře funguje, má ambice. Z jednoho ambiciózního klubu mě před rokem vyhodili, jsem na tlak zvyklý. Bylo množství důvodů, které jsem nemohl ignorovat. Nebylo nad čím váhat," uvedl Slovák.

V Liberci v průběhu uplynulé sezóny nečekaně skončil Jaroslav Šilhavý, když vyšlo najevo, že jedná s Jabloncem, kam později zamířil. V posledních šesti ligových kolech vedl tým Vavruška, který s ním obsadil čtvrté místo znamenající účast v 2. předkole Evropské ligy.

"Trenér Vavruška se vrátí k juniorce, jsme tak dohodnutí. Bylo to v podstatě diskutováno i na samém začátku jeho působení u prvního mužstva. Za tu práci, kterou u něj odvedl, mu děkuji," řekl Nezmar.

Slovák začne s týmem letní přípravu už ve středu a hned za měsíc ho s ním čeká úvodní zápas předkola Evropské ligy. "Díky dobrému závěru jara máme možnost hrát evropské poháry, chceme se o to poprat. Ale že by účast v předkole pohárů hrála v mém rozhodování roli, to ne. Když vás osloví klub, kde plno lidí znáte, je to poslední, nad čím bych uvažoval, zda budeme hrát poháry, či ne. Přišel bych rád, i kdyby se poháry nehrály," dodal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články