Hlavní obsah

Sparta začala pouť k Lize mistrů, během níž může narazit na Bílka i Straku

Praha

Báječná sezóna s mistrovským double je definitivně minulostí. Fotbalisté Sparty zahájili ve středu prvním tréninkem přípravu na nový ročník, v němž chtějí nejen obhájit titul, ale konečně se také vrátit do Ligy mistrů. Zatímco reprezentanti se k týmu připojí až v pondělí, na Strahově se představilo všech pět posil - Radoslav Kováč, Michal Breznaník, Martin Nešpor, David Bičík a Marek Štěch.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Vítězslav Lavička diriguje první trénink letní přípravy.

Článek
Fotogalerie

Krátká dovolená skončila, vždyť již v polovině července začne Sparta bitvu o postup do Ligy mistrů. Pár dnů k dobru dostali jen reprezentanti z áčka a jedenadvacítky. Připojí se až v pondělí a spolu s ostatními budou sledovat los 2. předkola, v němž letenská pouť za postupem do milionářské soutěže začne.

„Dostal se mi samozřejmě do rukou seznam potenciálních soupeřů, ale nechci ho komentovat. Uvidíme, co nám los přinese," usmál se po prvním tréninku kouč Vítězslav Lavička.

Letenským se každopádně rýsují dva delikátní souboje. Hned ve druhém předkole mohou vyfasovat Dinamo Tbilisi a ve třetím pak Slovan Bratislava, tedy mužstva, jichž se tento měsíc chopili dva sparťani. Gruzínského mistra Michal Bílek a slovenského šampióna František Straka. Však také populární Franz okamžitě vyhlásil, že se už na Spartu těší...

„Byly by to pikantní souboje proti mým bývalým spoluhráčům a přátelům, navíc sparťanům. S oběma jsem si volal a mluvili jsme o tom, že na sebe můžeme narazit," přikyvuje Lavička.

Přípravu zahájilo pět posil

Sparta se hodlá po dlouhých devíti letech do Ligy mistrů vrátit, to je její jasná priorita. Proto z klíčových hráčů uvolnila jen brankáře Tomáše Vaclíka do Basileje, s dalšími odchody teď nepočítá. Pořídila si naopak pět posil - Radoslava Kováče, Michala Breznaníka, Martina Nešpora a brankáře Davida Bičíka s Markem Štěchem.

Jeden zajímavý transfer ještě na Letné nevylučují. Přestupní termín je ještě otevřený. A v případě postupu do Ligy mistrů by bylo posílení na místě," avizuje Lavička.

Švenger jde do Ďolíčku

Novinkou je odchod brankáře Švengra na roční hostování do Bohemians 1905. Sparta naopak zkouší mladého gólmana Mateje Vozára z Trenčína, který působil i v Itálii. Přípravu zahájili také hráči, kteří v minulé sezóně hostovali jinde - Manuel Pamič, Lukáš Pauschek, Bekim Balaj, Jakub Podaný a Adam Jánoš.

„Potřebují hlavně hrát. Ve většině případů tak platí, že se vrátili domů a brzy opět vyrazí do světa," říká člen představenstva klubu Jakub Otava.

Soupiska Sparty na startu přípravy
Brankáři: David Bičík, Marek Štěch, Matej Vozár.
Obránci: Ondřej Švejdík, Radoslav Kováč, Costa, Jakub Podaný, Lukáš Pauschek, Manuel Pamić.
Záložníci: Marek Matějovský, Kamil Vacek, Adam Jánoš, Lukáš Mareček, Aleš Čermák, Tiémoko Konaté, Michal Breznaník.
Útočníci: David Lafata, Roman Bednář, Martin Nešpor, Lukáš Juliš (rekonvalescence), Bekim Balaj.
V pondělí 23. 6. se k týmu připojí reprezentanti: Jakub Brabec, Lukáš Vácha, Tomáš Přikryl, Bořek Dočkal, Pavel Kadeřábek, Matěj Hybš, Josef Hušbauer, Ladislav Krejčí, Mario Holek a Patrik Schick.

Reklama

Související témata: