Hlavní obsah

Pilař se vrací z Wolfsburgu do Plzně na hostování, Hubník nakonec ve Viktorii zůstává

Plzeň

Fotbalová Plzeň si libuje... Její někdejší hráč Václav Pilař se vrací z bundesligového Wolfsburgu na roční hostování zpátky do Viktorie. Německý klub s ním prodloužil o rok smlouvu a promptně ho uvolnil zpátky do Čech. Informaci přinesl na svých stránkách list Wolfsburger Allgemeine Zeitung. V Uhrinově kádru nakonec zůstává i obránce Roman Hubník, i když jeho odchod se měl za hotovou věc. Někdejší reprezentační obránce se však znovu zapojil do letní přípravy a bude v Plzni s největší pravděpodobností pokračovat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Václav Pilař může na podzim znovu slavit góly v plzeňském dresu.

Článek

Malý velký muž Pilař měl na bundesligové scéně smůlu. Jen co se ve Wolfsburgu objevil, hned se v dresu české reprezentace v přípravném utkání na Ukrajině zranil. A dokonce hodně vážně, neboť si přetrhl zkřížený vaz a musel se podrobit operaci.

O restart kariéry se pokoušel ve Freiburgu, kam ho „Vlci" půjčili na hostování. I tam ho ale provázela smůla, neboť si nejprve poranil kotník a poté koleno a moc toho nenahrál.

I tak s ním Wolfsburg prodloužil smlouvu, přičemž zvažoval hostování v Augsburgu, Brémách nebo Plzni. Nakonec padla volba na Viktorii vzhledem k tomu, že bude hrát Evropskou ligu a pro Pilaře se tak nabídne možnost dostat se znovu do někdejší skvělé formy.

V kádru Viktorie nakonec zůstává i někdejší reprezentační obránce Roman Hubník. „S Romanem dál počítáme," řekl mluvčí Plzně Pavel Pillár. Hubník přišel loni zkraje září z Herthy Berlín, se Západočechy podepsal kontrakt, jehož délka nebyla zveřejněna. Na konci jara se začalo mluvit o jeho odchodu, na tento scénář však nedojde.

Byť nepatřil ke klíčovým hráčům, Viktoria je s jeho službami spokojena. Jako alternativa do obranné čtyřky se osvědčil, výhodou je, že může být využívaný ve středu i na kraji. Klub ví, že při záskoku odvede maximum, roli hráče, který nenastupuje pravidelně, bere profesionálně. Navíc je charakterově silný.

Reklama

Související témata: