Hlavní obsah

Poborský prodloužil smlouvu ve Spartě

PRAHA

Možná poslední sezónu v profesionální kariéře odehraje Karel Poborský v dresu pražské Sparty. Kapitán letenského týmu se dohodl s vedením klubu na pokračování svého angažmá za stejných podmínek, které obsahovala smlouva z minulé sezóny.

Článek

"Karel Poborský je jednoznačně největší osobností české ligy. Jeho význam a postavení ve Spartě výrazně převyšují sportovní stránku činnosti hráče. Jsme proto mimořádně rádi, že Karel i my máme jasný zájem na pokračování naší spolupráce," uvedl na internetových stránkách Sparty viceprezident klubu Daniel Křetínský.

Poborského pokračování spolupráce těší. "Sparta jako jediný český fotbalový klub nabízí vedle vynikajících podmínek také příležitost konfrontace s evropským fotbalem. Současně cítím svou odpovědnost vůči našemu současnému týmu a chci ve společné práci pokračovat," poznamenal rekordman v počtu reprezentačních startů.

V české lize sparťanský kapitán odehrál 216 zápasů, dohromady se starty v Anglii, Portugalsku a Itálii má na kontě 398 klubových utkání a 84 branek. V reprezentaci odehrál 106 zápasů a vstřelil sedm gólů.

Reklama

Související témata: