Hlavní obsah

Sparta v pokušení? Lazio jí možná nabídne 137 miliónů za Hušbauera

Řím

Jako první záložník v historii Gambrinus ligy získal korunu krále střelců, v minulé sezóně nasázel 18 gólů. Bylo by zvláštní, kdyby o sparťana Josefa Hušbauera neprojevil zájem některý z předních zahraničních klubů. A už je to tady. Podle informací italského listu Corriere dello Sport je Lazio Řím připraveno nabídnout Spartě lákavých 5 miliónů eur (137 miliónů korun)!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Praha Josef Hušbauer si kryje míč před Tomášem Bergrem z Dukly.

Článek

Letenští prahnou po postupu do Ligy mistrů. Proto hned po skončení minulé sezóny vyhlásili, že kromě brankáře Vaclíka, který přestoupil do Basileje, už žádná z opor minimálně do skončení kvalifikace o milionářskou soutěž neodejde.

Na druhé straně Sparta musí počítat s tím, že nabídky přijdou. Na kanonýra Hušbauera v první řadě.

„S Pepou počítáme, ale vzhledem k jeho sezóně tušíme, že zájemci budou. Spíše až po mistrovství světa, protože momentálně je přestupový trh dost mrtvý. Nemůžu vyloučit, že na něj nepřiletí nějaká nabídka, ale chceme ho v týmu udržet," avizoval člen představenstva Jakub Otava minulou středu, když mužstvo zahajovalo letní přípravu.

Druhý na řadě za Parolem z Parmy

Reprezentanti včetně Hušbauera se do ní zapojili až dnes. A italský list Corriere dello Sport zrovna před polednem přišel s informací, že sparťanský kanonýr je v hledáčku římského Lazia.

Devátý tým posledního ročníku italské ligy je podle listu již domluvený s Parmou na přestupu italského reprezentanta Marca Parola.

Jenže hráč váhá a definitivně se chce rozhodnout až po mistrovství světa. V tom případě by se pak šéf Lazia Claudio Lotito soustředil právě na Hušbauera a nabídl za něj Spartě nejspíš víc než solidní sumičku 5 miliónů eur, což je v přepočtu 137 miliónů korun na českého mistra.

Prodá Sparta v letní přestávce záložníka Hušbauera do zahraničí?
Ano
63,8 %
Ne
36,2 %
Celkem hlasovalo 5749 čtenářů.

Reklama

Související témata: