Hlavní obsah

Záložník Fillo nastoupí ve středu za Liberec proti Pardubicím

Josef PešoutSport.czPrávo
Aktualizováno

Fotbalový záložník Martin Fillo nastoupí ve středu za Slovan Liberec v Nymburce proti Pardubicím. To je nejnovější zpráva z tábora českého účastníka evropských pohárů. „Ano, mohu potvrdit, že je s námi na nymburském soustředění a nic nebrání tomu, aby naskočil i do přípravného zápasu,“ řekl pro Sport.cz. Jiří Neumann, vedoucí mužstva.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trénink fotbalistů Liberce

Článek

Fillo má za sebou angažmá v anglickém Brentfordu, kde hostoval z Viktorie Plzeň. Během kariéry působil ve dvou obdobích i v Mladé Boleslavi a nějaký čas strávil i v norském Stavangeru. „Hledáme kvalitu do sestavy i pro předkolo Evropské ligy a Fillo naznačuje předpoklady k naplnění této role. Dostal povolení od Plzně, aby s námi mohl trénovat. Ale jeho případné působení je spíš otázkou pro vedení klubu a sportovního ředitele. Záleží i na tom, jak se bude jevit trenérům v přípravě," uvedl Neumann.

Liberečtí se poměří s Pardubicemi od 11 hodin a poté i od 13 hodin. „Nedovedu odhadnout, do jakého zápasu Fillo zasáhne. Trenér Slovák s asistentem Valachovičem sestaví týmy podle svého rozhodnutí, ale máme tady hodně hráčů, takže se dostane určitě i na nové tváře. Ostatně, potřebujeme je vidět v akci," tvrdil vedoucí mužstva.

Premiéru v libereckém dresu si odbude obránce Jan Mudra ze Znojma. „Je typem fotbalisty, kterému nechybí ambice a chce se začlenit do základní sestavy. V lize odehrál loni všech třicet zápasů, a to o něčem svědčí," glosoval Neumann příchod nového beka ze sestupujícího celku nejvyšší soutěže.

Zajímavostí je, že s Libercem se i nadále připravuje brankář Přemysl Kovář, který odchází do Izraele. „Absolvoval s týmem úterní dopolední trénink, odpolední už ne," usmál se vedoucí mužstva.

Slovan Liberec čeká i atraktivní mezinárodní konfrontace. V sobotu 5. července nastoupí v Hrádku Nad Nisou proti Bröndby Kodaň! Pro oba soupeře to bude vítaná příprava na kvalifikační boje v Evropské lize. „Dánské mužstvo si do Hrádku nad Nisou odskočí ze svého soustředění v Německu. Máme už potvrzeno, že se zápasem napevno počítají. Vážíme si toho, že si s nimi můžeme zahrát, protože mají nabitý program přípravy a Liberec jim zapadá do tohoto rámce," dodal Neumann.

Reklama

Související témata: