Hlavní obsah

Siegl: Ještě nepatřím do starého železa

Josef PešoutPrávo

Horst Siegl se v minulosti v dresu Sparty stal čtyřikrát nejlepším střelcem první ligy, ale po odchodu do Příbrami a poté do druholigového Mostu se zdálo, že jeho hvězda definitivně vyhasíná. Šestatřicetiletý fotbalista ale v druhé lize kraloval kanonýrům a dotáhl Most do nejvyšší soutěže. V rozhovoru pro deník Právo Siegl vypráví o své další motivaci a budoucnosti.

Foto: ČTK/David Veis

Horst Siegl ještě v dresu Příbrami.

Článek

V barvách pražské Sparty jste se stal čtyřikrát králem prvoligových střelců. Nyní jste se šestnácti góly ovládl střeleckou tabulku druhé ligy. Co tomu říkáte? Myslím, že pětkrát nejlepším střelcem v kariéře nikdo nebyl. Pochybovačům jsem ukázal, že ještě nepatřím do starého železa a góly dávat umím. Vážím si toho, že jsem byl u historického postupu Mostu do první ligy. Našel jsem tady svoje druhé fotbalové já.

Čemu svou střeleckou kanonádu z poslední doby přičítáte? Musím se připojit k tomu, co po reprezentačních hodech zdůrazňoval Honza Koller. Pokaždé záleží na mužstvu, jestli je v něm pohoda a jak se mu daří. Oceňuji kvality spoluhráčů, jejichž přihrávky byly ideální. V Mostě se vytvořila parádní atmosféra a důležité bylo, že jsme ani po jistém postupu nic nevypustili a ve čtyřech závěrečných kolech získali deset bodů. Tím, že jsem starší, se po zimě asi pomaleji rozjíždím, a klidně bych hrál dál...

Takže vás mrzí, že sezóna skončila? Docela ano. Škoda, že současnou formu nemůžeme prokázat i v dalších zápasech. Když ale mužstvo zůstane pohromadě a vhodně se doplní, svou sílu určitě ukáže i v nejvyšší soutěži.

Počítáte se svým dalším angažmá v mosteckém klubu? První jednání už proběhla. Cítím, že po vydařené sezóně do Mostu patřím a na osmdesát procent jsme domluveni. Myslím si, že už v úterý, kdy se na zdejším stadiónu uskuteční exhibiční utkání Nadace fotbalových internacionálů proti domácímu ligovému nováčkovi, se stanu hráčem Mostu. Během exhibice vystřídám dresy obou celků a určitě neprohraji.

Jak strávíte dovolenou? Nikam neodjíždím, zůstávám doma a budu na telefonu...

Reklama

Související témata: