Hlavní obsah

Sparta? Nebyl to promarněný čas, říká Krátký po návratu do Teplic

Teplice

Fotbalový obránce Marek Krátký je staronovou akvizicí v kádru Teplic. Vrátil se na sever Čech z hostování v pražské Spartě, kde strávil jaro především v rezervě letenského klubu. „Ale ničeho nelituji, nebyl to promarněný čas. Nabral jsem nové poznatky a chci je zúročit už na podzim,“ řekl Krátký pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Marek Krátký si ve Spartě nezahrál.

Článek

Jak se za minulými měsíci ohlížíte?

I když jsem za sparťanské áčko nehrál, už samotná příprava s týmem byla pro mě zkušeností. Jsem mladým hráčem a vážím si faktu, že jsem měl možnost poznat při práci fotbalisty, kteří už něco odkopali, a to i v zahraničí. Snažil jsem se od nich hodně pochytit a snad mi to může pomoci. Poznal jsem, jak to chodí ve špičkovém českém klubu. Když si to zpětně vyhodnotím, tak ztráta to pro mě není.

Na Letné jste byl alternativou na pravé straně obrany za Pavla Kadeřábka. Jak jste viděl jeho výkony?

Pavel chytil skvělou formu a prožil životní sezónu. Prosadil se nejen ve Spartě a v lize, ale i v reprezentaci. Hrál výborně a nebyl důvod měnit sestavu, protože Sparta chtěla uspět na obou domácích frontách, což se jí podařilo. Mužstvu klapalo všechno, na co sáhlo. A vím, že i kabina byla pohodová, co se týče party. Nastupoval jsem pravidelně za béčko, takže si nemohu stěžovat na malé herní vytížení. Ale liga je liga.

Nemrzelo vás, že jste nedostal aspoň malinkou šanci na ligovém trávníku?

Nevím, jestli bych to nazval přímo zklamáním. Je pravda, že jsem cítil touhu naskočit do ligy třeba na pár minut, abych si připsal prvoligový start za Spartu. Byl jsem sice na soupisce, ale medaili za titul jsem nedostal.

Co očekáváte od svého návratu do Teplic?

Máme za sebou pár dní přípravy. Chci se poprat o místo v užším výběru pro ligu. Uvidíme, jak se během léta vykrystalizuje situace v teplickém kádru.

Reklama