Hlavní obsah

V Teplicích si chci udělat fotbalové jméno, hlásí záložník Jirásek

Teplice

Dvaadvacetiletý fotbalový záložník Milan Jirásek je kromě navrátilců z hostování další vítanou posilou prvoligových Teplic. Naposledy působil rok a půl ve slovenské Senici, předtím patřil do kádru pražské Sparty a už v dorosteneckém věku se připravoval v juniorském týmu slavného Interu Milán. „V Teplicích bych si chtěl udělat jméno, abych hrál pravidelně první ligu,“ svěřil se Jirásek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Martin Kovařík

Záložník Milan Jirásek přišel do Teplic na roční hostování s opcí ze Sparty.

Článek

V Senici jste patřil do početné kolonie českých hráčů. Jak se vám líbila slovenská liga?

Bylo zajímavé nastupovat po boku krajanů, kterých se tam sešla v minulých letech spousta. V jednom období měla Senica v kádru snad až jedenáct českých fotbalistů. Přišel jsem v době, kdy končil trenér Psotka, a tým převzal pan Koník. Po něm nás vedl trenér Hapal. Mezi slovenskou a českou ligou jsou rozdíly. Česká soutěž je kvalitnější, hlavně co se týče prvních pěti šesti mužstev.

Co vás táhlo zpátky do Čech?

Pro získávání zkušeností mezi dospělými bylo působení v Senici pro mě dobrým krokem. Ale po roce a půl člověk cítí, že fotbalově trochu stagnuje a chce se posunout někam dál.

Doufal jsem v návrat do mateřské Sparty?

Vzhledem k obrovské konkurenci bych asi mnoho šancí neměl. Navíc jsem slyšel o zájmu Teplic, které také považuji za jeden z největších klubů u nás. Takže jsem rád na severu Čech a věřím, že tady budu spokojený.

Jak probíhal přestup?

Seběhlo se to už koncem minulé sezóny, kdy nastala první jednání. Tepličtí přišli s kontaktem přes manažera Pasku i přes Spartu. Údajně mě viděli i při posledních zápasech v Senici. Šlo to rychle a smlouvu jsem podepsal už před začátkem dovolené.

S jakým cílem jdete do teplického angažmá?

Budu se snažit, abych se probojoval do základní sestavy a pravidelně nastupoval v lize. Chci týmu pomoci a uvidíme, jak se nám bude dařit. V Teplicích bych si chtěl udělat v dobrém slova smyslu fotbalové jméno.

Máte být jedním z hráčů, kteří by měli nahradit dlouhodobě zraněného Štěpána Vachouška. Co na tato očekávání říkáte?

Štěpánovi držím palce, aby se uzdravil. Zaujmout místo po tak kvalitním a zkušeném hráči bude těžké pro každého, kdo tuhle roli dostane.

Reklama

Související témata: