Hlavní obsah

Drnovice opouštějí první ligu, šanci má Plzeň

PRAHA

Fotbalový klub FK Drnovice vzdal svůj boj o účast v první lize. Zástupce majoritního vlastníka Petr Urbánek v úterý řekl, že klub už neusiluje o získání licence pro nejvyšší soutěž. Nabídku hrát první ligu tak zřejmě ve středu dostane Viktoria Plzeň, která ve druhé lize skončila třetí.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Fotbalisté Drnovic (v modrém) už první ligu hrát nebudou.

Článek

Drnovice by podle současné legislativy mohly účast v nejvyšší soutěži prodat jakémukoli zájemci a také o této možnosti jednaly s Kladnem. Musely by to však stihnout do středy, a to Urbánek označil za zcela nereálné.

"Chceme pro Drnovice udržet alespoň druhou ligu. Proto jsme fotbalový svaz dnes požádali o druholigovou licenci," řekl Urbánek a slíbil, že do pátku předloží všechny potřebné doklady.

Majoritní vlastník, jímž je švýcarská firma Sunstone, už dříve naznačil, že nemá zájem hrát nejvyšší soutěž. Dokonce jednal s dřívějším majitelem Janem Gottvaldem o tom, že by mu klub prodal zpátky. "Proto jsme ani nechystali rozpočet na první ligu. Ale na prodeji jsme se nedohodli. Nicméně věřím, že druholigové podmínky splníme," řekl Urbánek.

Stadion v Drnovicích zřejmě kritériím ČMFS vyhovuje

Stadion v Drnovicích zřejmě kritériím ČMFS vyhovuje. Mezi oběma soutěžemi je však podstatný rozdíl ve výši nákladů. Zatímco na první ligu je podle odhadů potřeba mít přinejmenším 40 milionů korun, druhá liga se dá hrát za poloviční částku. Klub bude také muset uhradit veškeré dluhy vůči fotbalovým subjektům, anebo alespoň předložit dohodu s nimi o splátkovém kalendáři.

Pokud do středy Drnovice nepředloží žádost o prodej ligy se souhlasem statutárních orgánů prodávajícího i kupujícího klubu, nabídne ČMFS místo v první lize Viktorii Plzeň. Ta už splnila licenční podmínky pro druhou ligu a podle šéfa licenční komise Stanislava Rýznara bude muset ještě doplnit některé náležitosti pro nejvyšší soutěž.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články