Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 3:1Dvě penalty Sparta zahodila a až třetí proměnila, oba nováčky přesto porazila

Praha
Aktualizováno

První přípravný dvojzápas fotbalistů Sparty se nesl ve znamení zahozených penalt. Lafata a Bednář neuspěli, teprve Nešpor pokutový kop proměnil. Úřadující mistr však nakonec oba prvoligové nováčky v tréninkovém centru na Strahově porazil, Hradec Králové 3:1 a České Budějovice 2:0. V nejbližších dnech dojde před odjezdem na soustředění do Itálie k zúžení kádru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Marek Štěch zasahuje během přípravného utkání s Hradcem Králové.

Článek
Fotogalerie

Penaltu sice zahodil, roli kanonýra však nakonec přece jen potvrdil. Kapitán David Lafata skóroval hned dvakrát a přispěl k výhře Sparty nad Hradcem Králové 3:1. O zbývající gól se postaral Vácha, za prvoligového nováčka skóroval Halilovič.

Premiéru ve sparťanském dresu si v prvním letním duelu odbyl brankář Marek Štěch, navíc s kapitánskou páskou na rukávu, aby do klubové kasy zaplatil hned dvakrát.

„Podali jsme dobrý výkon, jen škoda, že jsem neudržel čisté konto. Na úvod to nebylo špatné," líčil navrátilec z Anglie, který se o místo v brance přetahuje s dalším letním nováčkem, Davidem Bičíkem.

„Respektujeme se a hecujeme se, ale o místo se pobijeme," usmál se Štěch.

Lafata zajistil Spartě vedení, Hradec po přestávce vyrovnal. Lafata pak zahodil penaltu, takže o vítězný gól se parádní trefou do šibenice postaral až Vácha a letenský kapitán pak výhru ještě pojistil.

Teprve Nešpor uspěl

Druhá část letenské sestavy nastoupila proti Českým Budějovicím, penaltu zahodil tentokrát Bednář. Až třetí pokutový kop dne skončil gólem, trefil se nováček Nešpor. Druhou branku přidal Čermák.

„Na závěr prvního přípravného bloku můžeme být spokojení. Kluci přistoupili k zápasům aktivně a soupeři byli kvalitní," zhodnotil trenér Vítězslav Lavička. „V prvním utkání jsme nasadili ucelenější ofenzivu, ve druhém zase defenzivu, ale ze sestav zatím nelze nic vyvozovat," dodal kouč, jemuž chyběli lehce zranění Hušbauer a Breznaník.

Přípravná fotbalová utkání:
Sparta Praha - Hradec Králové 3:1 (1:0)
Branky: 26. a 83. Lafata, 78. Vácha - 64. Halilovič.
Sparta: Štěch - Pauschek (76. Konaté), Brabec, Švejdík, Hybš - Vácha, Dočkal, Matějovský (46. A. Čermák) - Přikryl, Krejčí - Lafata. Trenér: Lavička.
Hradec Králové - I. poločas: Koubek - Holeš, Rolko, Križko, Čermák - Štípek, Hable, Mareš, Zorvan - Černý, Dvořák.
II. poločas: Kuciak - Malinský, Rolko (65. Križko), Plašil, Poděbradský - Bláha, Janoušek, Vlkanova (66. Sixta), Halilovič, Zelený - Jukl. Trenér: Prokopec.
Sparta Praha - České Budějovice 2:0 (0:0)
Branky: 50. Nešpor z pen., 74. Čermák.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč (78. Bederka), Holek, Costa - Mareček, Vacek (78. Hašek), Podaný (68. Pamič) - Nešpor (56. Čermák), Bednář, Konate (73. Záviška). Trenér: Lavička.
Č. Budějovice: Křížek (46. Fryšták) - Novák (70. Dvořák), Lengyel (46. Chmelo), Podstavek, Hanzlík - Buchta (57. Brunclík), J. Hála (46. Benát), Herzán, Funda (61. Kadula) - Kalod, Linhart (81. Řezáč). Trenér: Urban.

Reklama