Hlavní obsah

Jarolím končí, uvedl manažer Paska. Sám hráč se nechce vyjadřovat. Míří do Hamburku?

David Jarolím, jedna z hvězd domácí ligy, končí kariéru. Mladá Boleslav s ním nemůže počítat v podzimní části soutěží. Jarolímův manažer Pavel Paska pro Aktuálně.cz uvedl, že tomu tak je kvůli zdravotním problémům. Informaci potvrdil i klub na svém webu. Sám Jarolím nebral ve středu mobilní telefon. Na sms dotaz, jestli vskutku končí své působení na fotbalových trávnících, reagoval bez toho, aby upřesnil situaci: "Zatím se nechci vyjadřovat, počkejte prosím tak dva dny."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dnes už bývalý záložník Mladé Boleslavi David Jarolím (vlevo) a jeho otec a trenér týmu Karel v utkání se Spartou.

Článek

Pětatřicetiletý Jarolím naposledy hrál pod svým otcem Karlem v mladoboleslavském klubu, jemuž pomohl k postupu na evropskou scénu. Trápily ho však zdravotní potíže, nenastoupil do letní přípravy. Zprávy z Boleslavi ovšem zprvu informovaly v tom smyslu, že hráč jen dostal větší volno, aby se dal do pořádku. Už to ovšem odstartovalo spekulace...

"David Jarolím se rozhodl ukončit svou aktivní kariéru. Ze zdravotních důvodů," potvrdil ve středu Paska. A Jarolím se tak ve fotbale může vydat jiným směrem.

V Hamburku, kde strávil velkou část hráčské kariéry, by současná situace měla být nakloněna tomu, aby dostal dříve slíbené angažmá u tamní mládeže.

Devětadvacetinásobný reprezentant přišel do Boleslavi loni v lednu po krátkém angažmá ve francouzském Évianu. V létě mu ve středočeském celku skončila smlouva, kterou se rozhodl neprodloužit. U fotbalu by měl podle všeho zůstat.

Reklama

Související témata: