Hlavní obsah

Dukla přivedla ruského beka z Ligy mistrů, Slavii posílil Bílkův synovec

Zbrojení fotbalových klubů na novu sezónu pokračuje. Dvě zajímavé tváře míří do Prahy. Dukla získala na roční hostování krajního obránce Vjačeslava Karavajeva, který si z CSKA Moskva zahrál i Ligu mistrů. Slavie pak posílil záložník Jiří Bílek, synovec bývalého trenéra české reprezentace Michala Bílka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vjačeslav Karavajev z CSKA (vlevo) stíhá plzeňského Michala Ďuriše v prosincovém duelu Ligy mistrů.

Článek

Po půl roce se zase vrací do Čech, tentokrát na delší čas. V prosinci odehrál Vjačeslav Karavajev v Plzni celý zápas Ligy mistrů, v němž Viktoria porazila CSKA Moskva 2:1. Tentokrát se krajní obránce stává posilou Dukly, zahrál si již v dnešním přípravném duelu s Libercem (3:4).

Devatenáctiletý mladík má v CSKA Moskva podepsanou smlouvu až do roku 2017. Na Julisce by měl nahradit Španěla Romeru, který odešel do Jablonce.

„CSKA Moskva je velkoklub, přesto se v něm Vjačeslav postupně prosazoval a dostal šanci i v Lize mistrů. Je to podobný typ jako José Romera, pravý obránce. Přichází k nám na roční hostování a měl by nastartovat určitou spolupráci mezi Duklou a moskevským klubem," avizuje na webu Dukly sportovní ředitel Günter Bittengel.

Sparťanský odchovanec zakotvil v Edenu

Slavia získala na přestup sparťanského odchovance Jiřího Bílka. Na Letné si defenzivní záložník či stoper ligu nikdy nezahrál. Ochutnal ji tedy v Blšanech a v roce 2006 získal titul s Libercem. Do Edenu přichází z polského Zaglebie Lubin, kde mu vypršela smlouva. Předtím strávil tři roky v německém Kaiserslauternu.

„Jsem moc rád, že se Jirkův příchod podařilo zrealizovat. Měl by do týmu přinést své zkušenosti, dobrý charakter a profesionální přístup," pochvaluje si sportovní ředitel a člen představenstva Karol Kisel na slávistickém webu.

Bílek v Edenu podepsal smlouvu na dva roky s následnou roční opcí. „Už jsem byl pět a půl roku venku. Když se ozvala Slavia, tak jsem neváhal. Je to velký klub, má dobrý zvuk. Za nabídku jsem byl moc rád," řekl třicetiletý Bílek.

Reklama