Hlavní obsah

Kovářovo odmítnutí mě mrzelo, jedničkou bude Hrubý, říká jablonecký trenér Šilhavý o brankářích

Josef PešoutSport.czPrávo

Už čtrnáct dní přípravy s mužstvem má za sebou nový trenér jabloneckých fotbalistů Jaroslav Šilhavý. Charakteristickým rysem, který se prolíná děním v klubu, je razantní obměna hráčského kádru. „Ano, přišli noví kluci. Přístup všech hráčů je velmi dobrý. S tím jsem spokojen, přičemž ale cítíme, že musíme zapracovat na herní stránce,“ řekl Šilhavý v rozhovoru pro Sport.cz po středečním zápase s Varnsdorfem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér jabloneckých fotbalistů Jaroslav Šilhavý.

Článek

Jaké dojmy jste nastřádal z dosavadního krátkého působení v Jablonci?

Věnujeme se víceméně kondiční složce tréninku. Stihli jsme však i zápasy. Jsem rád, že jsme vyhráli v prvoligové konkurenci turnaj v Benátkách nad Jizerou. Bohužel jsme poté nestačili na druholigový Varnsdorf. Z hlediska nasazení bylo vidět, že hráči chtějí uspět, jenže jsme neproměnili šance. Místo aby to skončilo třeba 8:4, prohráli jsme 2:3.

Co vám tedy střetnutí naznačilo?

Ukázalo se, že se zatím nedaří odstraňovat chyby, jaké mužstvo provázely v minulé sezóně. Přitom registrujeme změny ve složení obranné řady, které by měly vést k lepšímu. Soupeř se dostal pětkrát do finálního zakončení a z toho jsme třikrát inkasovali.

Je pro vás velkým zklamáním prohra s týmem z Fotbalové národní ligy?

Varnsdorf znám, co se týče hráčů i kvalitního trenéra Frťaly. Dělají to tam dobře, na jaře skončili čtvrtí ve druhé lize a jeden čas patřili mezi postupové adepty. Dovedou přivést nové kluky. Trochu jsme s nimi spolupracovali i v Liberci, když jsem ve Slovanu do dubna působil. A nyní má ve Varnsdorfu hráče i Jablonec. Jurča tam bude určitě a možná i Landovský, který hrál také proti nám.

Jak by mělo vypadat obsazení brankářského postu v Jablonci?

Valeš je dlouhodobě mimo s utrženými vazy. Špit má drobnější zranění. Přivedli jsme Vlastu Hrubého ze Znojma, který by měl být jedničkou. A na místo dvojky budou připraveni zkušený Špit s mladým Šebkem.

Prý jste napevno počítali s příchodem Přemysla Kováře z Liberce?

Přema Kovář odmítl, což mě mrzelo. U něj zvítězila nabídka ze zahraničí. Líbila se mu víc. Chce to zkusit v Izraeli, k čemuž jsme mu popřáli hodně štěstí. Jiného gólmana už hledat nebudeme.

Když už jsme se dotkli libereckého fotbalu, sledujete dál Slovan, s nímž jste prožil úspěšnou cestu v Evropské lize?

Vím z vlastní zkušenosti, že vstupní zápasy v evropských pohárech bývají složité i pro celky, které jsou novináři i fanoušky považovány za favority. Prožili jsme si to v Liberci loni proti Skontu Riga v kvalifikaci o Evropskou ligu i ještě rok předtím proti Karagandě v předkole Ligy mistrů. Libereckým klukům i celému klubu budu držet palce v soubojích proti Košicím. A věřím, že to zvládnou, aby šli dál.

Reklama

Související témata: