Hlavní obsah

Jihočeši získali brankáře Fryštáka a útočníka Michala Škodu

České Budějovice

Po Jakubu Horovi se fotbalovému klubu SK Dynamo České Budějovice podařilo získat pro nový ročník Synot ligy další dva fotbalisty. Brankářskou dvojici se Zdeňkem Křížkem bude tvořit šestadvacetiletý Tomáš Fryšták a do útoku pak přichází stejně starý Michal Škoda. Oba noví fotbalisté podepsali na jihu Čech smlouvu o ročním hostování s následnou opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Škoda v dresu Žižkova.

Článek

Vedení klubu začíná naplňovat cíle, které si před startem nového ročníku vytyčilo. "Hned po skončení druholigové sezóny jsme věděli, že musíme ke Zdeňku Křížkovi sehnat brankáře. V úvahu připadalo i setrvání Michala Bárty, avšak nakonec jsme se rozhodli, že přivedeme Tomáše Fryštáka. A příchodem Michala Škody chceme zvýšit konkurenci v útočné formaci," říká Martin Vozábal, sportovní manažer Dynama.

Michal Škoda (26) začínal s fotbalem v ČAFC Praha. Od dorostu hrál za Bohemians 1905 a poté se přes Viktorii Jirny dostal až do týmu Bohemians Praha. V létě roku 2012 přestoupil do Zbrojovky Brno, odkud se po roce přesunul na hostování do Viktorie Žižkov. V české nejvyšší soutěži má na svém kontě 24 zápasů, v nichž zaznamenal tři branky. Ve druhé lize nastoupil do 48 zápasů a vstřelil osm branek.

Tomáš Fryšták (26) je odchovancem Uherského Hradiště. Slibnou kariéru talentovaný brankář podpořil účastí na mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Kanadě v roce 2007. Tým si přivezl stříbrné medaile, avšak Fryšták také poraněné koleno a po následné operaci byl několik měsíců mimo hru. V Uherském Hradišti v A-týmu příležitost sice nikdy nedostal, dobré jméno si ale udělal především v druholigovém týmu Táborska, kde byl dokonce v roce 2012 vyhlášen nejlepším hráčem týmu. V nejvyšší české soutěži odehrál dvě utkání, ve druhé lize má na kontě 61 zápasů.

Reklama

Související témata: