Hlavní obsah

Pernica začne jablonecké angažmá proti mateřskému Brnu

Jablonec nad Nisou

Svůj vůbec první velký přestup ve fotbalové kariéře prožil spolehlivý ligový obránce Luděk Pernica. Ze Zbrojovky Brno zamířil do Jablonce, kde se má stát součástí hodně obměněného a podle ambicí klubového vedení tudíž i silnějšího týmu Severočechů. „Zatím jsem tady spokojen, ale rozhodující bude liga,“ říká Pernica v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Luděk Pernica ještě v dresu Brna.

Článek

Čemu vděčíte za to, že jste v minulém ligovém ročníku odehrál za Brno kompletní porci třiceti ligových zápasů?

Naštěstí se mi vyhýbala zranění. Nějaké drobnosti tam byly, ale maséři a lékaři mě pokaždé nachystali, abych mohl jít na trávník. V tom vidím hlavní důvod série bez přerušení.

Ke stabilnímu místu v sestavě je ale zapotřebí i odpovídající výkonnost.

Tak to je spíš věc trenérů. Pan Kotal mi dal důvěru a doufám, že se to vyplatilo nejen jemu, ale i Zbrojovce.

V Brně jste končil v posledním jarním kole proti Jablonci! Už jste tušil, že následně odejdete právě do klubu tehdejšího soupeře?

Tak na devadesát devět procent jsem věděl, že budu hrát proti novému zaměstnavateli (úsměv). Ale podepsáno ještě nic nebylo.

A další perlička. Jablonec začíná ligu doma proti Brnu! Jak se těšíte?

Je to druhý paradox. Pokud nastoupím, bude to pro mě první zápas s Brnem v roli soupeře. Ve Zbrojovce jsem byl nepřetržitě od deseti let a za těch čtrnáct sezón dodneška jsem proti ní nikdy nehrál. Každý bude čekat od posíleného Jablonce vítězství. Musíme se na tlaky a velká očekávání připravit.

Jak se zabydlujete v Jablonci?

Jsem tady moc spokojený. Fotbalové zázemí je vynikající. Kluci mě vzali v pohodě. Zatím si všechno jen pochvaluji.

V jabloneckém klubu se momentálně sešlo hodně hráčů z Moravy.

Je nás opravdu dost. Hubník, Doležal a Pospíšil přišli postupně z Olomouce, kde dlouho působil i Rossi. Filip Novák pochází z Přerova a kopal za Zlín. Teď jsme tady nováčky já s brankářem Hrubým ze Znojma, odkud se do Jablonce vrátil Crnkič. S Vlastou Hrubým jsme na hotelu a sedíme spolu i u stolu (úsměv).

Reklama